muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Urbanisme de Palma concedeix la llicència de demolició d'un edifici racionalista del carrer Blanquerna

El Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha atorgat la llicència de demolició a l'edifici del carrer Blanquerna, 20, el qual fa cantonada amb el carrer Pere Martel. L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha explicat que per ara havien aconseguit, «temporalment, evitar la seva destrucció».

El gerent d'Urbanisme, davant les demandes d'ARCA, havia explicat que «estava en converses amb el promotor, el qual volia esbucar l'immoble per poder fer aparcaments soterranis», han dit des de l'associació. Concretament, va excusar davant la Gerència d'Urbanisme que el promotor no obtindria el permís per a gual i circulació «en ser un carrer de vianants».

ARCA considera que tombar l'edifici «és un fet irreparable». El bloc «forma un conjunt arquitectònic amb els dos edificis de la seva dreta, el darrer, cantonada amb el carrer de Pere Martel», ha recalcat ARCA; «l'estructura i estètica dels tres edificis indica que són de la mateixa autoria».

Va ser construit l'any 1941 per l'arquitecte Guillem Muntaner. «És un edifici d'estil racionalista, que representa una mostra de l'arquitectura de l'Eixample de Palma», han explicat.

Davant aquesta informació, ARCA ha demanat «que sigui catalogat el conjunt dels tres edificis», ja que, segons han explicat, «l'únic altre edifici que conforma la illeta en el frontal de Blanquerna, en aquest cas cantonada amb el carrer d'Antoni Marquès, sí que està catalogat». Així, la demolició implicaria «destruir l'harmonia de l'empremta de la història recent de l'arquitectura a tot un frontal de Blanquerna i d'aquesta illeta», han reivindicat.

Consideren que «el catàleg és insuficient i la major edificabilitat i la possibilitat de fer aparcament soterrat afavoreixen la substitució dels edificis originals», una mostra més de la «manca de respecte» per la història de l'Eixample de Palma. «El nou PGOU no soluciona els problemes de pèrdua d'identitat i autenticitat», han denunciat.

ARCA també ha criticat «la manca d'informació cap a la nostra entitat des d'Urbanisme, ja que ens hem trobat la demolició damunt la taula quan la darrera informació, com hem explicat abans, era que les converses estaven encaminades cap a la seva conservació».

«Des d'ARCA estudiarem si podem dur endavant alguna acció més per protegir l'immoble», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.