cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Els veïnats de Pere Garau surten al carrer per reclamar un pla que atengui les necessitats reals del barri

Una quarantena de persones han sortit aquest diumenge al carrer, convocats pel veïnat de Pere Garau, per reclamar a l'Ajuntament de Palma un pla o programa que «atengui la realitat i les necessitats del barri». Segons ha manifestat la portaveu Raquel Benito als mitjans, «els veïns de Pere Garau surten als carrers, pacíficament, per reclamar a l'administració competent un pla o programa que atengui la realitat i les necessitats d'aquest barri, el més poblat de la ciutat, amb 28.394 habitants, segons el padró de 2021».

En concret, els veïns han reclamat a Cort «un nou centre de salut per a Pere Garau, que estigui pròxim a l'actual ambulatori, que avui és insuficient, atesa la densitat del barri, i, a més, es troba molt deteriorat, amb rates, brutícia i goteres». Per als veïns, «la ubicació ideal per a aquest nou PAC seria l'antic cinema Metropolitan, amb 2.232 metres quadrats de planta, i proper a l'actual centre de salut», ha explicat Benito.

Així mateix, els veïns de Pere Garau han reivindicat un pla de neteja per al barri, ja que l'actual «és molt deficient, exceptuant la intervenció especial al Mercat, que no s'hauria de computar com a pressupost de Pere Garau». «Els contenidors estan en mal estat, mal ubicats i, en alguns casos, tenen difícil accessibilitat per a determinats col·lectius» ha denunciat Benito.

Una altra de les reivindicacions dels veïns de Pere Garau ha estat «l'obertura de la promesa biblioteca». Tot i que celebren el fet que s'obri una biblioteca, consideren que «fer-ho en 150 metres d'espai per a un barri de més de 28.000 habitants suposa que aquest equip neixi amb mancances».

Finalment, el veïnat ha reclamat un institut poliesportiu públic, que avui, ha lamentat Benito, és una petició que «sembla ciència-ficció»; també, zones verdes, «on els nens del barri puguin jugar», un centre cívic «com tenen altres» barris i una alternativa de transport públic.

«Els veïns ens sentim desprotegits per l'Administració. Els que governen no fan complir les lleis i les normatives en matèria de seguretat, sorolls ni consum d'alcohol als carrers, entre d'altres. Per tot això, el barri de Pere Garau està en lluita i no es cansarà de sortir al carrer a reclamar el que mereix», ha conclòs la portaveu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.