algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

La Policia Local presenta el dispositiu d'estiu als veïnats i hotelers de Platja de Palma

La Policia Local de Palma ha presentat aquest divendres horabaixa el dispositiu marc d'estiu a les associacions veïnals i els hotelers de Platja de Palma. El dispositiu d'enguany és un sistema de reforç estructural, mitjançant la convocatòria en comissió de serveis d'atribució temporal de funcions. La finalitat, tal com han indicat, és «millorar la seguretat per a turistes i residents, així com atacar les molèsties produïdes per activitats i actes incívics».

En la presentació, que ha tingut lloc a l'oficina de la Policia Local de les Meravelles, han participat la primera tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, el cap de la Policia Local de Palma, José Luis Carque, així com representants de l'Associació Hotelera de Platja de Palma i dels veïns i veïnes de Platja de Palma.

El model d'enguany del dispositiu marc d'estiu parteix del desenvolupat l'any passat i inclou diverses novetats. Així, a més del reforç operatiu, es reforça la Policia de Barri, la Sala 092, la Unitat Nocturna i l'oficina de les Meravelles a Platja de Palma.

De manera general, les funcions principals dels agents operatius seran combatre tot allò que suposi infracció de les ordenances municipals i que tingui relació amb l'activitat turística (el trilerisme, massatges il·legals, venda ambulant il·legal, publicitat dinàmica fora de normativa, la contaminació acústica, l'excés en el consum d'alcohol, les botellades, etc).

La Policia Local de Palma treballa de manera coordinada amb la Policia espanyola, la Policia Portuària i amb la resta d'àrees municipals. Així mateix, es coordina amb veïnats, patronals de comerç, amb els restauradors i el sector econòmics i turístic en general.

Un cop passada la pandèmia i una vegada recuperada la normalitat, la Policia Local continua donant cobertura a totes les activitats i incidències que puguin sorgir a Ciutat. Tal com han indicat, «la capacitat de reacció és fonamental per a identificar els diferents escenaris que es puguin anar produint, planificant operatius segons prioritats i incompliments». Així, es farà feina en la prevenció i persecució dels robatoris, furts, lesions o altres infraccions penals.

Sancions

Cal recordar que les sancions de l'Ordenança reguladora de l'ús cívic dels espais públics (ORUCEP) van des dels 100 euros (infraccions lleus) a 3.000 euros (molt greus). Una infracció molt greu podria ser el consum de begudes alcohòliques o altres drogues quan alterin greument la convivència ciutadana.

L'ORUCEP també regula les sancions que afecten les ZIET (Zones d'intervenció especial) al Districte Litoral. Afecta a tota la primera línia de platja, i sanciona com a molt greu conductes com ara la realització de botellada o les concentracions no autoritzades de persones. També regula les sancions a les ZEIT que ja es van publicar el passat 22 de març.

Per la seva banda, la Llei d'excessos per a la millora de la qualitat en zones turístiques preveu sancions des de 6.001 euros als 600.000 euros. Infraccions greus són fer rutes etíliques ('pub crawling') o fer 'party boats'. Fer 'balconing', o publicitar begudes alcohòliques són infraccions greus (entre 6.001 euros i 60.000 euros).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.