nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

Amics de la Casa del Poble obté el compromís del Consell «d'estudiar les possibilitats» per a recuperar i protegir aquest històric indret

Amics de la Casa del Poble ha assegurat que el conseller insular de Presidència del Consell de Mallorca, Javier de Juan, s'ha compromès a «estudiar les possibilitats» per a recuperar el solar de l'antiga casa sindical de Palma.

Així ho ha indicat l'organització memorialista, després d'una reunió mantinguda aquest divendres al Palau Reial entre representants de l'associació, el mateix De Juan i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, per a tractar el futur de l'espai.

En la trobada, el responsable de Presidència ha explicat que la institució insular no té competències en matèria de memòria, al que Amics de la Casa del Poble ha al·legat que a més de la motivació memorialista, els mouen altres raons.

«D'aquesta manera, es vol evitar la gentrificació i turistificació de l'eixample de Palma, a la qual aboca el projecte actual per a construir 36 habitatges de luxe i reclamar una millor distribució de la funció pública, mitjançant un repartiment més equitatiu dels equipaments públics», ha reivindicat l'associació.

L'associació ha exposat la possibilitat de recuperar la titularitat pública del solar de la Casa del Poble fent «una permuta amb un solar del Consell», i ha posat com a exemple l'edifici del carrer Miquel Santandreu, que fa cantonada amb les Avingudes.

Segons afirma Amics de la Casa del Poble, De Juan els ha transmès «el seu suport, s'ha compromès a estudiar les possibilitats i donar-los una resposta en el termini de deu dies». A més, es designarà una persona del Consell perquè faci d'enllaç institucional amb Amics de la Casa del Poble.

L'associació ha aprofitat l'ocasió per a convidar al Consell a la trobada que organitza al carrer Reina Maria Cristina el diumenge 15 de maig sota el lema 'Memòria i futur'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per segur, fa dervers d'un any
Alguna opinión si que podrías tener y dejarte de plaquetes. Sobre el tema hay que mucho que decir. Empezando por el egoísmo de los vecinos de algo que no es suyo. Egoísmo, intereses particulares y rechazo a otros vecinos. Pero quieren traspasar el problema a los vecinos de Avenidas-Miquel Santandreu.
Mas o menos como los vecinos de Son Fuster Nou, que no quieren más edificios.
Nada nuevo bajo el sol.
Valoració:2menosmas
Per Centímetres, fa dervers d'un any
Ja estan calculant de quants de centímetres ha d'esser la plaqueta.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente