algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Delegats de CCOO i UGT es tanquen a l'oficina principal de Correus de Palma

Delegats de CCOO i UGT de Correus s'han tancat aquest dijous a l'oficina principal de Correus a Palma, ubicada al carrer de la Constitució, per a protestar per «la reconversió i el desballestament del servei postal públic».

Així ho han anunciat els dos sindicats a través d'un comunicat, en què han explicat que aquesta tancada s'emmarca en les mobilitzacions que duen a terme sota el lema 'Salvem Correus', amb la convocatòria de vaga general del proper 1r, 2 i 3 de juny.

D'aquesta manera, CCOO i UGT pretenen assenyalar la política d'«abandonament» del servei públic postal i de Correus, que ha provocat «la caiguda de la càrrega de treball i una situació insostenible econòmicament», amb unes pèrdues de gairebé 600 milions de euros des del 2019 sumades als 100 milions en negatiu de l'exercici 2021, fet que suposa un dèficit estructural que «ho situa a la vora de la fallida tècnica», han indicat.

«Aquesta política de desballestament intencionat de l'empresa pública més gran d'aquest país per part del seu president, Juan Manuel Serrano, ha tengut com a conseqüència directa la implantació d'un model d'ocupació escombraries, amb altes taxes de precarietat laboral a la plantilla de la major empresa pública del país, amb més de 10.000 llocs a temps parcial, fet que suposa més del 20% del total de la plantilla», han censurat els sindicats.

Segons les xifres que manegen les centrals sindicals, a les Balears la taxa d'ocupació a temps parcial és del 22%, molt semblant a les de la resta de l'Estat.

Per això, adverteixen que el «deteriorament» del servei postal públic és «cada vegada més evident» a les Illes a conseqüència de la política de «desmantellament del servei públic postal i de Correus, l'enfonsament de la seva activitat, la precarització de l'ocupació i de les condicions de treball».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.