cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
27°

Proposen que la nova biblioteca de Pere Garau rebi el nom d'Encarna Viñas

Flipau amb Pere Garau i ARCA proposen que la nova biblioteca de Pere Garau rebi el nom d'Encarna Viñas. «Avui, el Dia Internacional de la Dona, és un moment idoni per a aconseguir-ho», han remarcat.

Encarna Viñas, gairebé des de la seva arribada a l'illa amb la seva família essent una nina petita, ha estat vinculada al barri de Pere Garau.

Varen ser els seus pares qui varen construir la casa que sempre habità al carrer Llorenç Riber. ARCA ja va posar en valor la seva figura aconseguint que una placeta, sense nom, ubicada a la cantonada dels carrers de Luca de Tena amb Antillón, fos dedicada a la seva memòria instal·lant una escultura i una placa commemorativa.

Encarna Viñas Olivella (Lleida 1919 - Palma 2004) es va llicenciar en Llengües Romàniques i va ser professora de literatura tant a l'Ensenyament Mitjà Magisteri. La seva passió per l'ensenyament i la cultura també la va orientar a una tasca de directora de teatre que la il·lusionava.

El seu activisme cultural per compromís familiar es va veure reforçat pel seu enllaç amb l'escriptor Josep Maria Llompart, fet que, potser, durant uns anys la va fer aparèixer una mica en segon pla.

«Encarna brillava amb llum pròpia, emperò, i la biblioteca de Pere Garau consideram no podria dur un nom més adient», han destacat. A més, han explicat que faran arribar formalment la proposta a l'Ajuntament de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.