muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

L'ASM dóna suport als Amics de la Casa del Poble i denuncia la usurpació colonial de l'immoble

194391

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca dóna suport a la plataforma Amics de la Casa del Poble en la seva reclamació de retornar a la propietat pública el solar que ocupava l'edifici.

Els sobiranistes declaren que «el cas de la Casa del Poble és un exemple més del tracte colonial i mercantilista que rebem d'Espanya en matèria de patrimoni immobiliari, com ja hem vist amb el quarter de Son Busquets, que el Ministerio de Defensa es resisteix a cedir per a habitatge de protecció oficial, o amb la casa d'Emili Darder, requisada pel franquisme i ara ocupada pel Ministerio de Defensa. Pel que fa a la Casa del Poble, és intolerable que el Ministerio de Trabajo hagi fet negoci amb un immoble usurpat als mallorquins per La Falange i el franquisme, i una nova demostració que l'Estat espanyol no ha trencat amb el seu passat feixista».

L'ASM afirma que «tot plegat ens confirma una vegada més que Mallorca no és per a Espanya sinó una colònia a explotar, mitjançant el principi de mínima inversió, màxim benefici. Si a Madrid tenguessin un poc de vergonya i de sentit de la justícia, aportarien els doblers necessaris perquè el Govern pogués recuperar la Casa del Poble per a l'ús públic. Malauradament, ja hem comprovat de sobres que esperar justícia i reparació d'Espanya és inútil: allà on no n'hi ha, no en cerquis».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ignorància, fa mes de 2 anys
@Pots pensar!
La ignorància fa molt de mal, la demagògia també. Els antics propietaris, les organitzacions obreres, foren indemnitzades al seu moment, això és un fet públic i publicat. Per aquest motiu els legítims hereus d'aquelles organitzacions obreres (UGT i CNT) no en volen sentir ni parlar d'aquesta campanya organitzada per una colla d'usurpadors.
El poble, representat per les seves legítimes institucions democràtiques, tampoc té res a dir.
Aquesta colla d'usurpadors el que poden fer, ja que tant els preocupa la voluntat d'un feixista com en March fent-li de marmessors, és proposar que li dediquin una avinguda.
Valoració:2menosmas
Per fum, fa mes de 2 anys
Pots pensar.-
Negues, però no aclareixes res. O sigui, fum i mès fum.
Valoració:1menosmas
Per Pots pensar!, fa mes de 2 anys
Una mentida, repetida milers de mil.lions de vegades, no se converteix mai en veritat.
Ningù va pagar un cèntim.
Valoració:-1menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys
1.- La ciudadanía tiene derecho a saber la situación actual de este inmueble.
2.- Tengo la impresión que hay más intereses que amigos.
3.- La A.S.M., no me merece ningún crédito. Ni uno.
Valoració:-4menosmas
Per Usurpadors, fa mes de 2 anys
March regalà la Casa del poble a les organitzacions obreres de l’època. Els seus legítims hereus (UGT i CNT) foren indemnitzades, per unes institucions ja democràtiques, renunciant a qualsevol altre reclamació.
Si es fes el que demanen aquest usurpadors de la voluntat del poble (no representen a ningú més que ells) els legítims representants del poble haurien d'indemnitzar als legítims propietaris actuals. Després haurien de fer alguna cosa amb la propietat. En resum, gràcies a la dèria dels usurpadors, el poble hauria pagat tres vegades per la mateixa propietat. A n'això li diuen “ésser banyut i pagar es beure”. Gràcies, usurpadors.
Valoració:6menosmas
Per Mirada retrospectiva, fa mes de 2 anys
És cert, en democràcia, resulta intolerable.
Un fet semblant als Papers de Salamanca que els fills dels feixistes aspiren a mantenir en el seu poder tots els objectes requisats pels falangistes de la dictadura. No hi pot haver reconciliació si encara es mantenen aquests botins de guerra.
I la negativa prové dels que suposadament haurien de ser democràtics i que ens retreuen per què volem ser independents, quan ells no volen cicatritzar les velles ferides.
De qui és la culpa ?
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente