algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
19°

Palma cerca el 'Tianet', un pastís que representi les festes de Sant Sebastià

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, la directora general de l'àrea, Clàudia Costa, el president de l'Associació de la Petita Indústria de Fleca i Pastisseria, Miquel Àngel Torrens i Jaume Vich en representació de l'Obreria de Sant Sebastià, han presentat aquest divendres el concurs 'Tianet de Sant Sebastià', per tal de disposar d'un pastís que pugui arribar a ser identificat com a propi de les festes del patró de la ciutat.

L'objectiu és, a més, que amb el temps els ciutadans l'arribin a consumir de manera habitual, com ja succeeix en altres municipis, amb l'espinagada, els bunyols, les coques de Sant Joan, etc. El concurs va adreçat als artesans i professionals del forn i la pastisseria que elaborin els seus productes en un obrador de Palma.

El pastís, que es denominarà 'Tianet', podrà ser dolç o salat i hi haurà de ser elaborat amb ingredients propis de la cuina mallorquina.

Segons ha explicat el regidor Jarabo, «la conjuntura pandèmica ens va obligar l'any passat a ajornar aquest concurs. Enguany reprenem la iniciativa amb la qual volem destacar i visibilitzar les creacions gastronòmiques que es fan a la nostra ciutat, fent valdre la feina dels forners i pastissers i implicant-los en la creació d'una senya més d'identitat».

Mitjançant el programa de festes de Sant Sebastià 2022 el consistori farà una convidada a la ciutadania proposant-los fer una ruta de degustació que recorri tots els forns o pastisseries inscrits en el concurs. Els establiments, a banda dels seus productes habituals, hi vendran la seva proposta de 'Tianet'.

Els ciutadans podran votar després a través de la plataforma Tu Fas Palma triant entre dues de les propostes que més els hi hagin agradat. El jurat farà una ruta de degustació i valorarà les diferents propostes. El pastís que obtengui una major puntuació passarà a tenir el títol honorífic de 'Tianet de Sant Sebastià'.

La seva recepta es publicarà als programes de festes dels anys pròxims, juntament amb el nom del creador i el de l'establiment guanyador.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.