nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Un 17 per cent de les dones que exerceixen la prostitució a Palma podrien ser víctimes de tràfic de persones

Prop d'un 17 per cent de les dones que exerceixen la prostitució a Ciutat són víctimes o possibles víctimes de tràfic de persones. Així ho revela un estudi elaborat per l'Ajuntament de Palma i que la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat aquest divendres amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Persones.

D'acord amb aquest document, 227 persones de ciutat són víctimes o possibles víctimes de tràfic, un percentatge que creix 4 punts en comparació amb el 2019, moment en què es va fer per primera vegada aquest informe que és pioner a tot l'Estat a escala municipal.

Segons ha explicat la regidora Sonia Vivas, «una de cada cinc dones que exerceixen la prostitució a la nostra ciutat podria estar en situació de tràfic de persones, un fet que ens ha de fer reflexionar sobre la necessitat de prendre accions que ajudin en un futur a erradicar aquesta problemàtica. Vull instar la resta d'institucions a seguir treballant en aquesta línia, ja que el que està fent Palma és pioner i demostra la implicació de l'Ajuntament de Palma en la lluita de les violències cap a les dones».

El perfil majoritari de les víctimes de tràfic és el de dona, d'entre 25 i 34 anys, de nacionalitat estrangera, procedent fonamentalment de tres països: Nigèria, Colòmbia i la Xina. Majoritàriament exerceixen la prostitució a pisos o cases, uns espais que invisibilitzen les víctimes.

L'exhaustiu treball tècnic posa el focus en la dificultat de confirmar casos de tràfic de persones, entre altres aspectes, per la manca de garanties de protecció en cas de denúncia, així com per la por de les víctimes de les xarxes de tràfic, o també pel control que fan sobre elles, un fet que dificulta la possibilitat de denunciar.

La regidora ha recordat que el tràfic d'éssers humans és un greu delicte que atempta contra els drets humans, una forma d'esclavitud que converteix les persones en una simple mercaderia i una realitat que ha adquirit dimensions preocupants en l'actualitat a causa dels grans beneficis que proporciona.

El tràfic de persones és un dels tres negocis il·lícits més lucratius, al costat del tràfic de drogues i el d'armes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.