muy nuboso
  • Màx: 12.89°
  • Mín: 7.47°
12°

La Policia adverteix de la proliferació de l''estafa CEO' després de detectar quatre denúncies a la setmana a Palma

187479

Agents de la Policia espanyola han advertit d'una modalitat d'estafa que està tenint molta incidència actualment, amb entre tres i quatre denúncies a la setmana a Palma. Es tracta de l''estafa CEO', les sigles en anglès són 'Chief Executive Officer'.

Segons ha explicat la Policia, el ciberdelinqüent aconsegueix espiar els correus electrònics entre dues empreses, recopila informació del seu funcionament i se centra en els emails entre els treballadors o responsables de realitzar el pagament de factures o transferències entre elles, coneixent d'aquesta manera els pagaments prevists pendents de realitzar.

La policia ha assenyalat que hi ha diverses formes d'engany, però la més habitual és quan el ciberdelinqüent empra una adreça de correu molt semblant a la de l'empresa proveïdora, o fins i tot arriba a suplantar, i envia un email a l'empresa deutora dient-li que realitzi el pagament en un altre compte bancari pertanyent al ciberdelinqüent.

Des del grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics es recomana comprovar sempre la petició rebuda de canvi de compte bancari pel telèfon habitual de l'empresa, prestant molta atenció a la direcció d'emails del remitent o implantant procediments segurs per a realitzar els pagaments i transferències que requereixin d'una doble verificació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 2 anys

Presuntamente a Isi, le sobre la razón; pero los bancos son, o deberían ser, los únicos responsables de los dineros que les confían sus clientes. No olvidemos, que por cualquier cuentita que tengamos abierta, nos cobran mensualmente una cantidad "por mantenimiento".
Siempre me he preguntado ¿Qué es lo que mantienen?.

Valoració:0menosmas
Per Isi, fa mes de 2 anys

Escriu una de les víctimes de ciberestafa de les que parla aquest article. No m'estranya gens que aquest tipus de pràctiques proliferin tenint en compte que els bancs no mouen un dit per evitar-les. No es dignen ni a comprobar que el destinatari de l'operació coincideixi amb el del compte de destí. Això vol dir que qualsevol que s'equivoqui en un número de l'IBAN, no pot recuperar la quantitat transferida. Supòs que la llei no obliga a comprobar res per facilitar l'opacitat de moviments i el trasllat de capitals a altres estats.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente