lluvia ligera
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.25°
10°

Rècord de grups inscrits al concurs Pop-Rock de l'Ajuntament de Palma

La xifra de grups inscrits a aquest certamen que va néixer l'any 1983 i es va recuperar l'any 2020 s'ha incrementat en un 52% aquesta edició

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, juntament amb els membres del jurat del certamen Pop-Rock han donat a conèixer avui les xifres de participació a aquest concurs que l'Ajuntament de Palma va recuperar l'any 2020 i que té els seus orígens a l'any 1983.

Noguera s'ha mostrat molt satisfet per l'acollida històrica que ha experimentat enguany aquest certamen. «La participació d'enguany demostra que hem consolidat un programa històric que connecta amb el moment de major efervescència cultural. El nou Pop-Rock es realitzarà en condicions de seguretat i garantint tots els criteris d'excel·lència a partir d'un jurat especialitzat que compta amb crítics, productors musicals i músics. El punt de partida des del qual hem projectat el Pop-Rock és realitzar un programa que tingui en compte tot el sector musical. Està clar que sense aquesta feina de tot el teixit no haguéssim pogut tenir una xifra rècord que consolida el programa Pop-Rock com un referent absolut de la dinamització de la música a nivell de Mallorca».

Estils dels grups

El termini d'inscripció al certamen pop rock s'inicià el passat 21 de juny i va concloure el passat 31 de juliol. Enguany s'han inscrit al concurs Pop-Rock un total de 157 grups, una xifra que suposa un increment respecte a l'any passat d'un 52%, tot i que la xifra del 2020 ja fou elevada amb un total de 103 grups participants.

Pel que fa als estils dels grups inscrits enguany destaquen els següents:

- 92 grups inscrits a estils de pop i rock en les seves diferents vessants (pop, rock, psicodelia, post-punk, indie-rock)

- 35 grups inscrits de Hard Rock, Metal i Punk-Rock

- 30 grups inscrits de diferents estils de música urbana, trap-funk, jazz-rock, cantautors, folk i altres

Una vegada conclosa la fase d'inscripció el concurs Pop-Rock el jurat inicia les fases de preselecció, seminifinals i la fase final, que es duran a terme entre aquest mes d'agost i el proper dia 3 d'octubre amb la celebració de la final.

Enguany el jurat del pop rock està integrat pels següents membres: Maria Llorente, Francisco Albéniz, Isis Montero, Josep Miquel Puigserver, Puter, Marisia.

Comença la preselecció

A partir d'ara el Jurat durà a terme una preselecció, mitjançant tot el material que els grups o solistes hagin presentat, i seleccionaran un número d'entre 21 i 25 participants, entre grups i solistes, perquè participin a les semifinals.

Semifinals

Els participants preseleccionats passaran a les semifinals, que tindran lloc en 3 caps de setmana del mes de setembre. Per a aquesta fase, els artistes seleccionats seran inclosos en 3 grups sobre la base de semblança d'estils i per temes tècnics, de manera que faciliti l'organització de les actuacions.

Final

En finalitzar la tercera semifinal el Jurat seleccionarà els millors grups o solistes, globals, de les tres jornades fins arribar a un màxim de 6 grups o solistes que arribaran a la final i un mínim de

Premis

Primer premi - guanyador del Concurs Pop-Rock 2021. Premi Toni Reynés

El guanyador del Concurs Pop-rock 2021, actuarà dins la programació de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2022. La valoració d'aquest contracte serà de 3.000 euros + IVA. El guanyador podrà triar entre cobrar aquest import en efectiu després de l'actuació, o en espècie, optant per l'enregistrament d'un videoclip o d'unes cançons a un estudi professional, totes dues per l'import del premi. Mantenint en tot cas l'actuació en Sant Sebastià.

El guanyador també tendrà una actuació a la Fira B! 2022, d'acord a les condicions establertes per l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Segon premi

El segon guanyador del Concurs Pop-Rock 2021, actuarà dins la programació de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2022. La valoració d'aquest contracte serà de 2.000 euros + IVA. El guanyador podrà triar entre cobrar aquest import en efectiu després de l'actuació, o en espècie, optant per l'enregistrament d'un videoclip o d'unes cançons a un estudi professional,totes dues per l'import del premi. Mantenint en tot cas l'actuació en Sant Sebastià.

Tercer premi

El tercer guanyador del Concurs Pop Rock 2021, actuarà dins la programació de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2022. La valoració d'aquest contracte serà de 1.000 euros + IVA.

Tota la informació al detall sobre el concurs es podrà trobar a la web www.palmacultura.cat

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.