cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

El nou centre de salut de Llucmajor disposarà de trenta consultes i tendrà cinc vegades més espai que l'actual

Segons ha informat el Govern, el nou centre de salut de Llucmajor tendrà una superfície construïda de 3.984 m2, front dels 740 m2 de l'actual. Disposarà d'un espai per a consultes de 1.270 m2, amb 11 consultes de medicina general, 11 d'infermeria, 2 de pediatria, 2 d'infermeria pediàtrica i 4 consultes polivalents. També disposarà d'unitat de fisioteràpia amb sala de cinesiteràpia, unitat de salut bucodental, unitat de salut mental, unitat atenció a la dona, sala de cures de 100 m2 i sala de cirurgia menor. Es dotarà d'un espai per al punt d'atenció continuada (PAC) amb 434 m2 que, a més de 10 boxes de cures, disposarà de 2 llits d'observació i un box per a pacients crítics. Aquest PAC tendrà una base per al 061, a més d'un servei de radiologia bàsic i un d'ortopantomografies.

«L'antiguitat del centre actual, construït en 1993, i el ràpid increment de població a la zona» fan imprescindible, segons la Conselleria de Salut, aquest nou centre «per atendre les necessitats dels residents». Actualment, el Centre de Salut Llucmajor atén una població de més de 20.000 persones.

La construcció d'aquest centre nou forma part del pla d'infraestructures d'atenció primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les unitats bàsiques, amb una inversió prevista de 42 milions d'euros. Aquest pla s'emmarca dins una estratègia global per potenciar l'atenció primària, porta d'entrada al sistema sanitari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.