algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

CCOO Ensenyament considera una marxa enrere augmentar les ràtios permeses per al curs 2021-2022

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha demanat la pròrroga del personal docent contractat aquest curs justificant «les circumstàncies que van forçar la seva incorporació no han desaparegut i s'ha de preveure qualsevol canvi en l'evolució de la situació sanitària».

L'entitat considera «adient i necessari» prorrogar les mesures educatives i de salut pública que han permès el manteniment de les aules dels centres educatius obertes durant el present curs i les considera «essencials», ja que són l'única mesura existent per facilitar la conciliació familiar i laboral.

Ensenyament CCOO ha mostrat el seu desacord amb la rebaixa d'aquestes mesures que permeten formar ràtios anteriors a la pandèmia, disminuint la distància de seguretat a les aules d'1,5 a 1,2 metres donant lloc a ràtios prepandèmics de 20 alumnes a infantil, 25 a primària, 30 a secundària i 35 a batxillerat i FP.

Segons el sindicat, els protocols presentats a la Mesa Sectorial d'Educació mantenen les mesures i restriccions del present curs, i asseguren que «resulta significatiu» que únicament s'han relaxat les mesures de prevenció que afecten la distància personal dins de l'aula i que per tant permeten augmentar les ràtios, mesura que consideren «una passa enrere perquè enguany aquesta tenia altres implicacions, més enllà de la millora de la qualitat educativa».

Per altra banda, el sindicat remarca que la reducció de les ràtios d’alumnes és una demanda històrica del professorat de les illes, i qualsevol augment d’aquestes ràtios anirà en contra de la qualitat de l’ensenyament. S’ha perdut l’ocasió de sentar les bases i deixar els mimbres per dur a terme una progressiva reducció del nombre d’alumnes per aula.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.