cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

Els treballadors de l'EMT de Palma es concentraran aquest dimarts per a demanar la dimissió del gerent de l'empresa

Els treballadors de l'EMT de Palma es concentraran el dimarts 27 d'abril. | dBalears/Arxiu

Els treballadors de l'EMT de Palma es concentraran el dimarts 27 d'abril per a demanar la dimissió del director gerent de l'empresa, Mateo Marcús.

Segons ha informat el Comitè d'Empresa de l'EMT aquest dissabte, la concentració de treballadors i d'algunes de les persones que han obtingut una de les 140 places de l'última convocatòria de conductors es durà a terme dimarts que ve 27 d'abril a les 10.00 hores, davant de les oficines que té l'empresa al carrer Anselm Clavé, número 5, per a demanar la dimissió del director-gerent, Mateo Marcús.

Un dels motius exposats pel Comitè d'Empresa per a dur a terme aquesta mobilització és «l'incompliment dels acords per a la devolució de la distribució irregular de la jornada signat el maig de 2020, i de la majoria dels punts de l'acord per a la desconvocatòria de la vaga que els treballadors de l'EMT de Palma van realitzar el setembre de 2020».

En aquesta línia, ha posat alguns exemples, com que, «després de transcorreguts més de sis mesos, l'Empresa no ha restaurat les línies així com estaven abans del decret d'alarma de 14 de març de 2020 o que no ha demanat als serveis jurídics de l'Ajuntament, l'informe jurídic per a veure la possibilitat de canviar la data de finalització de la convocatòria de les 140 places, perquè tots els que van obtenir plaça puguin ingressar en algun moment a l'EMT».

Uns altres dels motius exposats pel Comitè d'Empresa de l'EMT per a convocar la mobilització «són els incompliments del conveni col·lectiu sobre respectar que l'assignació de línies als conductors es faci pel criteri d'antiguitat en l'empresa; així com la quantitat d'expedients disciplinaris que estan posant als treballadors i l'augment desmesurat dels dies de sanció que els imposen, com a represàlia pel suport a la vaga realitzada el setembre de 2020».

També són motiu de mobilització, segons el Comitè d'Empresa, «la constant vulneració dels drets sindicals (l'empresa ja té tres sentències condemnatòries per això, i queden pendents de realitzar més de 10 judicis) i haver d'acudir al Jutjat social perquè es reconegui qualsevol dret reflectit en Conveni col·lectiu o en la legislació vigent (hi ha posades prop de 300 demandes de treballadors, sindicats i Comitè d'empresa)». Finalment, per al Comitè d'Empresa de l'EMT, la gestió que es fa de l'empresa municipal és «pèssima».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.