cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

El nombre de famílies ateses en el programa de suport psicosocial de l'Ajuntament de Palma puja un 65 per cent més

182417

El projecte de suport psicosocial i d'intervenció en infància i adolescència de l'Ajuntament de Palma ha atès un 65 per cent més de famílies en els darrers dos anys. Així, mentre que en 2018 varen passar pel programa 104 famílies, el 2020 ho varen fer 172.

El total d'unitats familiars participants en el projecte suposa una població de 551 persones, de les quals 119 són menors de 12 anys, 129 tenen entre 13 i 18 anys i 263 són adults que conviuen amb els menors.

Dels casos atesos, un 68 per cent són famílies amb problemes socials, en un 12,2 per cent els adults presenten manca d'habilitats en la criança i en un 5,2 per cent són joves amb expedient obert de reforma.

La coordinadora de Benestar Social, Catalina Trobat, ha explicat que una vegada han passat pel programa, la majoria dels participants presenta una millora en l'estat del benestar dels nins i adolescents i una reducció de la conflictivitat de les relacions familiars produint una reducció dels factors de risc.

El programa té un pressupost de 225.000 euros anuals i es finança, en part, mitjançant conveni de col·laboració amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i aquesta dissenyat com el primer pas abans de la delegació de competències en matèria de declaració de risc prevista a la llei balear d'Atenció i els drets de la infància i l'adolescència.

Aquest projecte està dirigit a famílies en situació de risc i vulnerabilitat social i familiar ateses en els Centres Municipals de Serveis Socials Comunitaris Bàsics de l'àrea de Benestar de l'Ajuntament.

Com a projecte, han assenyalat des de Cort en una nota de premsa, pretén potenciar el benestar i la qualitat de vida de les famílies ateses en els serveis socials en aquelles llars on hi ha menors per a disminuir el risc, potenciar les competències de criança, afavorir la integració social i comunitària de les famílies, dinamitzar, millorar la comunicació i convivència entre els joves i els adults de les famílies, coordinar i reforçar sistemes de suport i implementar plans de treball amb famílies que tenen declaració jurídica de risc.

Aquest servei duu a terme una intervenció precoç que pretén reduir el risc des d'una primera detecció, per aquest motiu són professionals dels serveis socials els qui fan la derivació al servei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.