nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.64°

L'ASM reclama al batle de Palma que «no es deixi intimidar per l'extrema dreta franquista» i mantengui el canvi dels noms dels carrers

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) reclama al batle de Palma, José Hila, que «no es deixi intimidar per l'extrema dreta espanyola i mantengui el canvi dels noms dels carrers imposats durant el franquisme».

«És intolerable que des de la Península pretenguin coaccionar les decisions d'un Ajuntament elegit democràticament, i de vergonya aliena que els subalterns a Mallorca dels partits ultraespanyolistes PP, Ciudadanos i Vox s'apuntin al linxament», han explicat.

L'entitat ha fet referència al polèmic canvi del carrer Toledo: «Però qui s'ha pensat que és la batlessa de Toledo, Milagros Tolón (PSOE) per a exigir a Palma que mantengui el nom de "carrer Toledo", si a Toledo no hi ha cap carrer dedicat a Palma, ni aquesta ciutat ha fet mai res que hagi afavorit o tingut en consideració els mallorquins? Per quins set sous hem de mantenir noms d'almiralls espanyols que varen participar a les guerres contra Anglaterra i contra la llibertat de Cuba, si Mallorca no va poder decidir si hi volia prendre part ni en va treure cap profit?».

«Bé es veu que allò que ha posat histèrics la batlessa de Toledo, els partits del trifatxito, l'escriptor Pérez-Reverte i altres pixatinters de la meseta és el fet que Cort ha pres una decisió sobirana, ha tirat enrere les imposicions del franquisme i ha mallorquinitzat els noms dels carrers», han remarcat. L'ASM considera que José Hila «encara ha fet curt», i que «s'ha deixat pel camí retirar el nom de la "Plaza de España", també imposat pels franquistes, o de la plaça dedicada a Juan Carlos I, que va ser proclamat rei jurant els "principios fundamentales del movimiento" i amb elogis a Franco».

Finalment, l'entitat sobiranista ha destacat que «si a Espanya volen que els dediquem carrers, el primer que han de fer és accelerar l'enviament de vaccins i ajudes econòmiques, acabar amb l'espoli fiscal del 14,20% del PIB balear, pagar el que han firmat, deixar d'imposar "la lengua del imperio" i no posar traves al dret fonamental a l'Autodeterminació. A partir d'aquí en podem començar a parlar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per falsos, fa mes de 3 anys

és a dir asm vol que tota Espanya segueixi creient que tenim un analfabet d'alcalde a pama i que per a tothom seguim fent el ridícul
bona feina asm

Valoració:-1menosmas
Per O.J.E., fa mes de 3 anys

¿Quiénes y cuántos son los de la ASM?
¿Dónde, quienes y cuántos los han votado?.
¿Esta "cosa" está inventada por uno de Inca?

Valoració:-2menosmas
Per Nyac-nyac, fa mes de 3 anys

En hi ha un que esta mot preocupat pel desaire fet als toledans, que no tenen ni un trist carreró sense sortida dedicat a cap lloc de les Balears.
Però els gonelles son així : Estan més preocupats per retre pleitesia als castellans, que passen de tots noltros, que en la defensa de la pròpia terra.
I curiosament, per ells els venuts, els cipaios i els llepa.uls som noltros.
Vergonya!

Valoració:14menosmas
Per Biel, fa mes de 3 anys

Ben dit, ASM!

Valoració:12menosmas
Per mallorqui, fa mes de 3 anys

aquests inútils manejant an es seu gust an es pitjor batle analfabet de s'història

Valoració:-15menosmas
Per paco, fa mes de 3 anys

clar, el que volen aquesta tropa de inútils és seguir manejant a un personatget d'opereta

Valoració:-9menosmas
Per Valdria més que no fes cas dels feixistes, fa mes de 3 anys

La ASM té tota la raó. I tanmateix no tendra ni un vot, de tots aquests feixistes nostàlgics del franquisme, que fan una escandalera perque han llevat quatre carrers, o perque no volen que se tomin monuments dedicats a vaixells carregats d'assassis de guerra, però que mentres crimialitzen aquests actes de tornada a la normalitat, no s'en recorden de que ells tomaven monuments, obres d'engiyeria i edificis catalogats, menyspreant els informes tècnics, amb nocturnitat i alevosia.
Ni un vot, tindrà d'aquests, però pot ser que els seus votants s'ho repensin, a l'hora de tornar a posar les paperetes dinsles urnes.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente