nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Finalitzen les obres de connexió entre Palma i Marratxí a la carretera vella de Bunyola

Les obres de connexió entre les urbanitzacions de Palma i Marratxí separades pel Torrent Gros projectades en la carretera vella de Bunyola (Ma.-2031) han finalitzat.

Segons ha informat el Consell aquest dimarts, la presidenta Catalina Cladera, acompanyada pel conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, el batle de Palma, José Hila, i el de Marratxí, Miquel Cabot, han visitat la fi d'obra del Torrent Gros projectada en la carretera Vella de Bunyola, entre els termes municipals de Palma i Marratxí.

El projecte, iniciat al febrer del passat any 2020, ha suposat l'adequació del pas sobre el torrent i de les connexions de la carretera amb el camí de sa Fita i amb el camí de sa Cabana.

En concret, les obres han consistit a executar l'estructura d'un pont que connecta les barriades de Palma i Marratxí separades pel torrent i a millorar i ampliar la secció de carretera existent a dos carrils de 3,5 metres i vorals de 1,5 metres d'ample així com a construir un vial per a bicis de 2,5 metres i un altre per a vianants també de 2,5 metres.

La presidenta del Consell ha destacat que «amb aquesta intervenció tan esperada no sols es millora la fluïdesa i la connexió dels dos municipis, sinó que també s'aprofita el nou traçat per a millorar la seguretat viària, tant per als vehicles com per als vianants i ciclistes, separant el trànsit rodat i fent més segures les voreres i interseccions». "Els veïns d'aquestes barriades han de poder anar segurs», ha assenyalat.

A més, el projecte ha generat dues zones verdes. En concret «s'han inclòs més de 170 arbres i 3.400 espècies arbustives», ha posat l'accent el conseller insular Iván Sevillano, qui també ha emfatitzat que des del Departament de Mobilitat i Infraestructures «es prioritza al vianant i al ciclista per sobre de l'ús del vehicle i aquest és un exemple clar».

Així mateix, ha detallat el responsable d'infraestructures del Consell, «amb aquest projecte a més millorar la connexió entre Palma i Marratxí, també s'amplia la capacitat hidràulica del torrent per a prevenir possibles inundacions, davant pluges torrencials, en una zona tan poblada».

Les actuacions s'han completat amb la construcció d'una rotonda en la intersecció amb el vial d'accés a les urbanitzacions de Son Macià i Nova Cabana, que substitueix a l'anterior encreuament, i amb l'execució d'una intersecció en 'T' amb el camí de sa Fita, que proporciona accés a Can Buc. A més, s'ha instal·lat enllumenat de baix consum tant en aquests ramals com en la rotonda nova i en la zona habilitada per a vehicles no motoritzats.

Tant l'alcalde de Palma com el de Marratxí han subratllat «el bon enteniment i la col·laboració amb la institució insular, que ha permès donar resposta a una reivindicació històrica que permetrà als veïns dels dos municipis moure's amb seguretat i naturalitat», ha dit Hila. El projecte ha tingut un cost de 1,9 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.