nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
10°

Palma posa en marxa la primera fase de l'itinerari 30

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat i Districte Ponent, Angélica Pastor, la directora general de l'àrea, Irene Nombela i el coordinador de Districte, Manuel Fernández, han visitat aquest divendres les tasques de pintura i senyalització de la primera fase del nou itinerari 30 de Palma que arribarà a sumar 2,5 quilòmetres.

Dalmau ha explicat que el que s'ha pintat és una primera fase. «Per aquest carril poden transitar vehicles més sostenibles com bicicletes i patinets; tot això és fruit de la Palma 30; era necessaris eguir teixint aquesta xarxa ciclista per potenciar aquestes modalitats de transport en detriment del cotxe; és una prova pilot a Palma i ho feim, a més aun espai on hem detectat una gran demanda d'usuaris de bicicleta i volem donar-los més seguretat», ha dit el regidor.

Així, des de la matinada de dimecres i durant la matinada de dijous i divendres han conclòs les tasques de senyalització d'un total de 1,125 quilòmetres amb pintura símbols de carrils a 30 entre els carrers Dragonera, Llibertat i Indústria fins la intersecció amb el carrer Compte de Barcelona.

Segona fase

En una segona fase, que requereix una adequació dela via i de les instal·lacions semafòriques, aquest itinerari continuarà pels carrers Espartero-plaça Progrés; Compte de Barcelona (doble sentit de circulació); eltram de sentit únic de Compte de Barcelona comprès entre Indústria i Caro; el tram de sentit únic de carrer Caro comprès entre Compte de Barcelona i avinguda Argentina i el carrer Teodor Llorente. Amb tot, l'itinerari complet sumarà 2,5 quilòmetres i unirà així els barris de Santa Catalina, Son Espanyolet, Son Dameto i Campd'en Serralta.

Les tasques de senyalització que s'estan finalitzant han inclòs, a més, la senyalització del pas ciclista unidireccional de Dragonera-Company.

El nou itinerari 30 i té per objectiu aprofundir ambla mesura 'Palma, Ciutat 30' de calmat del trànsit i promoure un ús de transports no contaminants creant un espai a la calçada compartit per bicicletes, vehicles de mobilitat personal (vmp) i vehicles a menys de 30 quilòmetres hora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.