algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

Moviment Feminista de Mallorca: «Els atacs a estàtues de dones suposen un clar missatge de violència cap a la lluita feminista»

El Moviment Feminista de Mallorca ha considerat aquest dimecres que els diferents atacs a estàtues de dones de Palma no representen «fets aïllats», sinó que suposen «un clar missatge de violència cap a la lluita feminista i al que representa tenir figures femenines en espais públics».

En un comunicat, aquesta entitat ha destacat que les representacions de dones són «menors i minoritàries i molt sovint es representen segons rols de gènere o sexistes». A més, opinen que els actes d'aquests darrers dies suposen també «un atac directe i clar a la memòria d'aquelles dones víctimes del feixisme a tot l'Estat».

El Moviment Feminista considera que aquestes accions són reprovables en ésser «el reflex de la intolerància i de la impunitat» en què alguns grups s'emparen per a exercir violència.

Concretament, sobre l'atac al bust d'Aurora Picornell, opinen que representa un atac «amb un tarannà clarament feixista» ja que aquesta dona és una referència per al moviment feminista de l'illa, «atès que, amb les seves facetes de sindicalista i feminista, va centrar la seva lluita de forma molt significativa en la defensa i emancipació de les dones treballadores i el feminisme a Mallorca».

«Estam davant d'un intent de rearmament de la ultradreta que intenta crispar l'ambient alhora que pretén silenciar. Sembla que encara no saben que el moviment feminista ha vingut per a quedar-se, i que nosaltres cada vegada som més forts i estam més organitzades», han esgrimit abans de reivindicar la lluita feminista com a «clau del canvi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Correcció:
Em podeu.....

Valoració:0menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Hem podeu dir pq quan puntuo desapareixen les valoracions?

Valoració:2menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Emprant el llenguatge dels fixistes, n'Aurora era una roja, fou assassinada pels falangistes, aquells feixistes de camisa blava que dugueren el terror i la mort per tot arreu. Quina casualitat que uns vàndals (desconeguts?) hagin embrutat el bust d'ella amb pintura (casualment?) blava. Cal no deixar-ne passar ni una al feixisme, ni concedir-los el benefici del dubte quan és prou evident que ho han fet ells amb tot l'odi que encara senten pel record d'Aurora i tot el que ella fou i simbolitza.

Valoració:5menosmas
Per Això té escut i carnet, fa mes de 3 anys

Perdoni, Lluís, però malgrat no hagin vist als sutors, no hi ha altre col.lectiu al que li pugui molestar la memòria d'una dona, mare de famìlia i embarassada, treballadora que era sindicalista i militant d'un partit polític d'esquerres, que va ser assassinada pels feixistes per la seva ideologia, més que als feixistes.
I ja basta amb el fet de que no passara res, perque quan se tracta de malifetes dretanes, mai passa res. Avui mateix,a la secció de comentaris d'un diari que mir tothom, hi havia un que malgrat haver estat revisat i que li havien donat el vist i plau i publicat, demanava ni més ni manco que un cop d'estat . Me cregui, si li dic no necessiten que els defensem, perque les dretes son els nins aveciats de la Justìcia, mentres tanquen a la presó a cantantsper les seves cançons.

Valoració:4menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

L´atac al bust de l´Aurora Picornell no necessàriament ha de ser un atac feixista, i encara menys sense cap prova al respecte. Ultimament feu servir l´adjectiu feixista per a qualsevol cosa i la veritat és que ja cansa molt. Potser ha estat una simple bretolada i en relació al tema feminista no barregeu tan les coses que al final ens farem un garbuix..

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente