algo de nubes
  • Màx: 19.14°
  • Mín: 9.02°
18°

Cort reactivarà les galeries subterrànies de la plaça Major per a promoure el producte local

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimarts que reactivarà les galeries subterrànies de la plaça Major, una iniciativa que posarà a la disposició dels residents un espai d'ús comercial per a fomentar el producte local, així com generar activitats que posin en valor i dinamitzin el centre de la ciutat.

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha explicat en una roda de premsa que s'han realitzat enquestes a unes 2.000 persones per a replantejar la continuïtat d'aquestes galeries. Segons ha indicat, les conclusions «són clares», i els residents demanen recuperar aquest espai per a ús local.

Segons els enquestats, la decadència, la falta de llum i les dificultats d'accés a les galeries han provocat que, durant els últims anys, aquest espai hagi patit una «falta d'estima». «Hi ha una necessitat de millora», ha subratllat Jarabo, qui també ha indicat que aquesta planta ha de ser «més agradable».

En concret, l'Ajuntament vol donar-li un «protagonisme més social» a les galeries, orientant-lo principalment al públic local i als residents de Palma, recuperant l'ús d'aquesta zona com a espai de supermercat amb productes de quilòmetre 0 i fomentant el model de cooperativa.

«No cercam el luxe dels supermercats 'gurmet' que o més orientats al turisme, que són els que s'han obert principalment en el centre de Palma», ha manifestat l'arquitecta que participa en aquest projecte Cristina Llorente, qui ha assenyalat que l'objectiu és realitzar una «transformació física» d'aquest espai.

L'arquitecta ha precisat que, per a obtenir les inquietuds dels ciutadans en relació a aquestes galeries, el Consistori va realitzar una enquesta online, sis visites guiades per aquesta zona subterrània perquè es generessin debats 'in situ' i tres taules sectorials, en les quals van participar 31 entitats.

A més, es van col·locar tres 'punts interactius' amb panells informatius on s'explicava la història de la plaça Major, així com alguns codis QR que redirigien a l'enquesta online, perquè els participants aportessin les seves valoracions. «Per a entendre un espai, s'ha de viure», ha reivindicat Llorente. Quant a la gestió de les galeries, el regidor ha apuntat que s'haurà d'analitzar si l'Ajuntament té la capacitat suficient per a fer aquesta inversió sense una concessionària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Éun consell, fa mes de 3 anys

Si des de les escales que donen a la Rambla i al carrer Unió, no posen un bon lletrero i una entrada a on se vegin les botigues i els carrers interiors i no com ara, que fa por entrar hi, la gent no gosara a ficar se a dins.
El problema d'aquestes galeries és que no convidaven a entrar hi. I a mesura que els comerços de l'interior anaven tancant, menys ganes feia fer hi una volta.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente