cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

L'escriptor Sebastià Alzamora serà el pregoner de la Festa de l'Estendard

178567

L'escriptor Sebastià Alzamora serà el pregoner de la Festa de l'Estendard 2020. L'Àrea de Cultura i Benestar Social ha triat Alzamora per la seva «qualitat literària i personal» i per «ser una figura cabdal de la literatura catalana contemporània».

El pregó de l'escriptor parteix de la seva experiència personal amb la ciutat de Palma, des dels records d'infantesa, i ressegueix les diferents fesomies que conformen la ciutat, entre les quals també hi ha les persones marginades: tota aquella gent que, diu, ja ho passava malament abans de la crisi sanitària i social i de la qual ara ha empitjorat la situació.

«He intentat cercar diferents fesomies que té per a jo la ciutat i també per a la societat, per a la col·lectivitat d'una ciutat que també és una part destacada de la meva pàtria», ha explicat Alzamora. En un relat sentit en què reivindica les segones oportunitats, la justícia, la igualtat i la cohesió social, Alzamora fa una ferma defensa de la cultura com a eina per a aconseguir aquests objectius. Tampoc no hi falten les referències literàries, com ara a Miquel dels Sants Oliver, Gabriel Alomar, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Aina Moll.

Enguany, a causa de l'actual situació provocada per la Covid-19, el pregó no es farà obert al públic i es retransmetrà per streaming a través del canal de YouTube de l'Ajuntament.

Sebastià Almazora és escriptor i s'ha erigit com una de les veus literàries més sòlides del panorama literari català: innovadora i deutora dels clàssics. Es va donar a conèixer amb els llibres de poesia Rafel (1994, Premi Salvador Espriu) i Apoteosi del cercle (1997), faceta que va seguir cultivant amb Mula morta (2001) i El benestar (2003, Premi Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona). Va debutar com a novel·lista amb L'extinció (1999, Premi Documenta). El 2005 amb La pell i la princesa va aconseguir un gran èxit de crítica i públic, i va ser guardonat amb el Premi Josep Pla. Reis del món és la seva darrera novel·la.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cosme, fa mes de 3 anys

El col·laboracionista del PP, el nin protegit d'en Janer Manila en l'Institut d'Estudis Baleàrics... Queda cap pregó que no li hagin encarregat? N'Alzamora està més gastat que un calcetí d'un jugador de regional.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente