muy nuboso
  • Màx: 10°
  • Mín:
10°

Pimem planteja que l'ampliació de les terrasses continuï més enllà de l'estat d'alarma

Pimem Restauració ha plantejat que es mantengui l'ampliació de les terrasses més enllà de l'estat d'alarma, decretat per a la gestió de la crisi del coronavirus, i de les mesures de distanciament social. Així ho va sol·licitar l'associació a l'Ajuntament de Palma aquest dimarts al migdia durant la reunió que varen mantenir.

«La mesura ha servit de gran impuls per al sector. Això està afavorint a la seva recuperació, però necessitarem que es prolongui més temps», ha explicat la presidenta del l'associació, Eugenia Cusí.

En la reunió la junta directiva de Pimem Restauració va conversar amb el batle de Palma, José Hila i amb el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo. D'acord amb l'associació, «el consistori confirma que preveu mantenir l'ampliació de les terrasses mentre continuïn vigents les mesures de distanciament social».

«A més de les terrasses hem proposat una sèrie de punts que creim que és necessari tractar o fins i tot reprendre», ha indicat la presidenta dels restauradors de Pimem. Entre hi havia la possible exoneració de diferents càrrecs d'Emaya, encara que des de Pimem han assenyalat que és una mesura que l'Ajuntament «no contempla de moment i que no acaba d'agradar als negocis que veuen que han de pagar per un servei que no han pogut utilitzar».

Pimem ha explicat que, no obstant això, es va donar la possibilitat d'ajornar els pagaments fins a 1 any i d'utilitzar les ajudes a autònoms i empreses per a sufragar despeses corrents. «Les ajudes del Govern permeten aquesta aplicació i pot ser una bona manera de dotar de major oxigen econòmic a les nostres empreses», ha assegurat Cusí sobre la proposta de l'Ajuntament.

Ordenança d'ocupació de la via pública

Des de l'associació també es van interessar per la convocatòria de la taula de seguiment de l'Ordenança d'Ocupació de la Via Publica. «Això es va aturar per la crisi que vivim, però és més necessari que mai convocar-la perquè és un bon punt de diàleg social i polític», han assenyalat des de Pimem.

Sobre l'estat de les plantilles que es troben en un ERTO des de l'associació també es va plantejar l'opció que els treballadors poguessin accedir «a una formació laboral específica sobre el sector» a través de PalmaActiva. «Plantejarem les matèries que creim que s'han d'impartir. Veim necessari que els nostres empleats continuïn creixent i formant-se contínuament», ha assegurat Cusí.

Finalment, es van tractar altres temes com els bons per consum i l'estat actual del Marketplace plantejat per l'Ajuntament. «Encara estan en procés de desenvolupament, però ens semblen dues idees molt interessants que confiem contribueixin a dinamitzar l'activitat econòmica de la nostra ciutat», ha finalitzat la dirigent de Pimem Restauració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Parts i quarts, fa mes de 2 anys

Per cupa d'aquestes terrassetes improvisades baix de les aceres, se suprimeixen molts d'espais per aparcar.
I també els repartidors, ordenances de gestories i centres oficials, sanitaris a domicili,cuidadores, netejadores i altres, així com els que tenen tota la seva jornada laboral a un mateix centre, tenen tan de dret a poder treballar i donar serveis com els propietaris dels bars. O hi ha qualqie llei que digui que els bars son primer que els altres?

Valoració:2menosmas
Per Més turistificació=!, fa mes de 2 anys

La restauració s'està convertint en una mena de càncer que està envaint barris com Sa Llotja fent-mos crèure que és per crear riquesa. El cas és que sí crea riquesa, però per a quatre espavilats que s'aprofiten d'allò que és de tothom, en benefici propi. A així se van obrint restaurants i pizzeries sense cap mena de control, només per crear llocs de feina (que després de ben segur ni tan sols es fan inspeccions de treball per a comprovar que estan donats d'alta).
Quin oi. Ja estic preparant un escrit dirigit al ministerio de Sanidad, Consumo y bienestar social, vist que aquí només prima el negoci dels hotelers.

Valoració:2menosmas
Per Que sigui prest, fa mes de 2 anys

Ja ho sabíem… Això donaría peu a restringir carrers per a sempre!
A aguantar la massificació perquè segons quina gent
s´ompli les butxaques!
Hotelers? Donar-los ajudes!
Bancs? Rescatar-los!
I això a costa del ciutadà que no reb ni un trist euro quan aquests s´han fet milionaris a costa nostra.
Cedir espais comunns del patrimoni: costes, carrers, terrasses …
Això em fa confiar que hi ha una justicia superior que posarà a lloc tot aquest cabrum!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente