algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

Hila demana un fons estatal per a municipis i poder utilitzar els romanents

El batle de Palma José Hila, ha demanat aquest dimarts en una reunió amb batles i batlesses de l'Estat espanyol un fons estatal per als municipis que permeti atendre «l'emergència social» i ajudar al teixit econòmic de la ciutat al fet que superi la crisi.

Hila, ha participat aquest dimarts en una reunió d'alcaldesses i alcaldes de les 15 ciutats de l'Estat espanyol amb més població, convocada pel president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, de manera telemàtica. Segons ha explicat l'Ajuntament de Palma, l'objectiu de la trobada era intercanviar informació i abordar les pautes i els passos a seguir en el procés de desescalada i en la reconstrucció econòmica i social que les entitats locals hauran d'abordar.

Durant la trobada, Hila ha traslladat cinc peticions a la FEMP. En primer lloc, ha insistit a poder emprar els romanents i eliminar la norma que obliga els ajuntaments a acabar l'any amb superàvit per a poder-los utilitzar, alguna cosa que ara «és impossible amb la caiguda de la recaptació que es preveu».

En segon lloc, el primer edil ha reclamat que les empreses municipals de transport puguin poder disposar «d'ajuts estatals». En aquest sentit, ha explicat, a Palma, l'EMT ha vist com el seu passatge «queia un 90 per cent» amb la consegüent caiguda dels ingressos. Per això, ha afegit, es necessiten ajudes per a poder continuar apostant pel transport públic i la mobilitat sostenible per a evitar un «embús generalitzat».

D'altra banda, l'alcalde de Palma també ha sol·licitat una eina legal que permeti adaptar «de manera ràpida i temporal» les ordenances municipals a les restriccions de mesures excepcionals com l'estat d'alarma i el distanciament social. Una altra de les peticions de Hila ha estat la flexibilització dels projectes EDUSI de la Unió Europea, focalitzat en una ampliació dels terminis per a executar-los i de l'àmbit d'actuació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.