algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
19°

Cort llança una web sobre la covid-19, iniciatives ciutadanes, mapes de comerços oberts i e-commerce

Un equip integrat per 10 tècnics municipals de diferents àrees com Institut Municipal d’Innovació (IMI), Infraestructures, Policia Local, Smart Office, Població i Emaya treballen des del passat 23 de març en col·laboració amb l’equip de més de 100 professionals formats en geografia, tecnologia i gestió Esri España.

Així, s’ha creat un equip amb 10 tècnics municipals que han creat el Centre de Coordinació Smart City Palma Covid-19 amb l’objectiu d’aportar una visió geogràfica global de la pandèmia a Palma i poder respondre millor a qüestions com zones prioritàries, estat dels transports, protecció d’infraestructures, etc.

Les primeres actuacions que ja s’han posat en marxa són les següents:

  • Portal d’Informació i col·laboració del ciutadà hiperconnectat que aglutina informació oficial de l’Ajuntament, àrees municipals, Govern i recursos addicionals com mapes d’establiments oberts, e-commerce a Palma i iniciatives ciutadanes.
    Tota la informació és pot consultar al següent enllaç : https://portal-colaborativo-palma-covid19-aypalmacovid19.hub.arcgis.com/
  • Plataforma tecnològica de coordinació amb accés restringit. S’ha configurat una plataforma tecnològica amb la possibilitat d’anàlisi de big data, estadística i geografia de la informació estratègica municipal amb dades, mapes i estadístiques compartides. Aquests informes estan a disposició de les àrees municipals i autoritats competents.
  • Mapes de consulta restringida: s’han generat mapes on figuren, per exemple, zones de vulnerabilitat amb població major de 65/70/80 anys que inclou zones amb gent gran que viu sola o un mapa de zones de desinfecció que s’està treballant per coordinar millor esforços de desinfecció entre àrees com EMAYA, Infraestructures, contractes i altres actors involucrats.

Projecte col·laboratiu
Aquest centre de coordinació pretén ser un centre de col·laboració municipals amb totes les àrees que ho desitgin i amb les autoritats locals, regionals i estatals competents. L’objectiu és resoldre reptes per enfrontar-se a aquesta crisi sanitària. Es facilitarà tota la informació recaptada en un espai corporatiu dotat de quadres de comandament, estadístiques i altres mecanismes que millorin la presa de decisions.

En aquest sentit, la Fundació Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears-Idisba- ha estat de les primeres institucions a mostrar el seu interès en la participació conjunta amb l’Ajuntament de Palma i el Centre de Coordinació Smart City Palma Covid-19.

El centre de coordinació continua planificant diferents actuacions per millorar la coordinació en diferents mesures que es vagin desplegant arran de la declaració de l’estat d’alarma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris