algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

Cort llança una web sobre la covid-19, iniciatives ciutadanes, mapes de comerços oberts i e-commerce

Un equip integrat per 10 tècnics municipals de diferents àrees com Institut Municipal d’Innovació (IMI), Infraestructures, Policia Local, Smart Office, Població i Emaya treballen des del passat 23 de març en col·laboració amb l’equip de més de 100 professionals formats en geografia, tecnologia i gestió Esri España.

Així, s’ha creat un equip amb 10 tècnics municipals que han creat el Centre de Coordinació Smart City Palma Covid-19 amb l’objectiu d’aportar una visió geogràfica global de la pandèmia a Palma i poder respondre millor a qüestions com zones prioritàries, estat dels transports, protecció d’infraestructures, etc.

Les primeres actuacions que ja s’han posat en marxa són les següents:

  • Portal d’Informació i col·laboració del ciutadà hiperconnectat que aglutina informació oficial de l’Ajuntament, àrees municipals, Govern i recursos addicionals com mapes d’establiments oberts, e-commerce a Palma i iniciatives ciutadanes.
    Tota la informació és pot consultar al següent enllaç : https://portal-colaborativo-palma-covid19-aypalmacovid19.hub.arcgis.com/
  • Plataforma tecnològica de coordinació amb accés restringit. S’ha configurat una plataforma tecnològica amb la possibilitat d’anàlisi de big data, estadística i geografia de la informació estratègica municipal amb dades, mapes i estadístiques compartides. Aquests informes estan a disposició de les àrees municipals i autoritats competents.
  • Mapes de consulta restringida: s’han generat mapes on figuren, per exemple, zones de vulnerabilitat amb població major de 65/70/80 anys que inclou zones amb gent gran que viu sola o un mapa de zones de desinfecció que s’està treballant per coordinar millor esforços de desinfecció entre àrees com EMAYA, Infraestructures, contractes i altres actors involucrats.

Projecte col·laboratiu
Aquest centre de coordinació pretén ser un centre de col·laboració municipals amb totes les àrees que ho desitgin i amb les autoritats locals, regionals i estatals competents. L’objectiu és resoldre reptes per enfrontar-se a aquesta crisi sanitària. Es facilitarà tota la informació recaptada en un espai corporatiu dotat de quadres de comandament, estadístiques i altres mecanismes que millorin la presa de decisions.

En aquest sentit, la Fundació Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears-Idisba- ha estat de les primeres institucions a mostrar el seu interès en la participació conjunta amb l’Ajuntament de Palma i el Centre de Coordinació Smart City Palma Covid-19.

El centre de coordinació continua planificant diferents actuacions per millorar la coordinació en diferents mesures que es vagin desplegant arran de la declaració de l’estat d’alarma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.