cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Condicionen el Palau de Congressos de Palma per a instal·lar-hi una unitat de cures intermèdies

El Servei de Salut ha condicionat les quatre sales de conferències de la tercera planta del Palau de Congressos de Palma per a convertir-les en una unitat de cures intermèdies, que podria acollir pacients sense la COVID-19 que necessitin monitoratge i vigilància. Aquest nou espai assistencial té una capacitat de 20 llits, ampliable fins a 28. El SAMU-061 serà l'encarregat de gestionar aquesta planta. En cas que sigui necessari, la nova unitat està preparada per a iniciar l'activitat en 24 hores.

Els pacients tributaris d'aquesta unitat de cures intermèdies són persones que pateixen descompensacions per problemes respiratoris crònics, d'origen pulmonar o cardíac. Aquests pacients no són crítics (per tant, no necessiten ingressar en una unitat de cures intensives) però sí necessiten una supervisió i vigilància del seu estat fins que s'estabilitzen en un període que sol perllongar-se entre 24 i 72 hores.

L'accés a la unitat serà per la zona de logística, que disposa d'un muntacàrregues per a traslladar els pacients a les seves habitacions. L’equip sanitari que s’hi preveu desplaçar està format per aproximadament uns 17 professionals, entre personal mèdic, d’infermeria, auxiliars d'infermeria i tècnics sanitaris.

Cal remarcar que, de moment, el sistema sanitari públic i privat de les Illes Balears té prou capacitat per a atendre les necessitats de tots els pacients. No obstant això, és necessari preveure una alternativa en cas que s'incrementi el nombre de casos per la COVID-19 i es faci necessari descongestionar els recursos sanitaris de què disposen les Illes Balears.

El condicionament d'aquest establiment ha estat possible gràcies al personal de diverses gerències del Servei de Salut, que en els darrers dies ha preparat els circuits d'entrades de pacients, ha adaptat la instal·lació elèctrica i la climatització, ha gestionat la neteja de la zona, ha fet la compartimentació dels espais, ha instal·lat el mobiliari, ha creat un laboratori d'urgències i ha preparat altres dispositius essencials com ara el sistema de gasos, ecògrafs o electrocardiògrafs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Massa desagradable, fa mes de 3 anys

Aquest és un digital per promocionar i practicar la llengua catalana. Fer comentaris en Castellà i a damunt fer ho copiant el nik altres participants, és una falta d'educació i de respecte cap a tots.

Valoració:3menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

El arquitecto hizo su trabajo, que puede gustar o no. Los verdaderos culpables de este mamotreto que estará ahí por los siglos de los siglos, para su vergüenza mientras vivan, son los políticos de aquel momento que lo admitieron. Probablemente, no tenían más cera que la que ardía.

Valoració:-1menosmas
Per @ Contestant a Anti PPSOE per sempre, fa mes de 3 anys

És veritat! I si la façana fos tota un mirall, enlloc d'aquests enfonys que gairebé escarrufen, se veuria el paisatge i l'edifici passaria desapercebut.

Valoració:5menosmas
Per AntiPPSOE per Sempre, fa mes de 3 anys

L'únic bonic que té és el reflex de sota: l'edifici de GESA. Allò sí que era, és, una construcció interessant. Com la imatge d'un mirall, el veim de rebot.

Valoració:3menosmas
Per Contestan al primer comentari, fa mes de 3 anys

Realment l'arquitecte se va lluïr, amb aquest edifici.I és veritat que pareixen nínxols, o que encara no esta acabat.

Valoració:3menosmas
Per AntiPPSOE per Sempre, fa mes de 3 anys

La fotografia correspon al costat del cementiri (s'hi veuen els nínxols).
L'hospital, de color groguenc, és a l'altra banda.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente