cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

Palma ret homenatge a Darder amb la instal·lació d’un bust a la plaça de la Porta del Camp

El batle de Palma, José Hila, el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, acompanyats de membres de la corporació, representants de l’Associació Amics i Amigues de Son Sardina i Sa Garriga i de representants de la comissió 24 de Febrer, han retut homenatge a Emili Darder amb la inauguración del bust dedicat al Batle Darder, obra de l’artista Eduard Servera, situat a la plaça de la Porta del Camp.

El bust ha estat donat a la ciutat per l’Associació Amics i Amigues de Son Sardina i Sa Garriga, i durant l’acte s’ha comptat amb l’actuació de la Banda Municipal de Música de Palma.

Hila durant el seu discurs ha manifestat que Darder «va ser assassinat davant una paret per exercir la seva llibertat ideològica, una llibertat que fou enterrada sota una dictadura que pretenia imposar el pensament únic feixista, el seu, que no tolerava la diversitat, la igualtat entre les persones, la divergència, els ideals i tantes d’altres coses».,

El batle de Palma ha explicat que «recuperar i dignificar la memòria històrica és una de les línies fonamentals de l'Ajuntament de Palma. Avui, donam una passa més. Aquest bust recordarà qui fou batle de Palma just davant de la casa on va viure. És una oportunitat per reclamar, de nou, que la seva casa retorni a Ciutat, que la puguem gestionar des de les institucions locals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.