Els bars hauran de llevar els tendals de les terrasses el pròxim mes de març
L'Ajuntament de Palma no ampliarà la moratòria que permet mantenir instal·lats tendals a les terrasses de bars, cafeteries i restaurants, que hauran de retirar aquests elements abans del 5 de març.
Així ho ha explicat el portaveu de l'Ajuntament, Alberto Jarabo, en resposta a una pregunta dels mitjans durant una roda de premsa. El regidor ha recordat que els restauradors han tengut 18 mesos per a adaptar-se i que hauran de substituir els elements prohibits en l'ordenança per elements autoritzats, com a ombrel·les, o en cas contrari s'exposaran a sancions.
Jarabo ha precisat que hi ha 127 locals amb aquesta mena de terrasses, aproximadament un 10 per cent del total amb autoritzacions d'ocupació de la via pública. El regidor ha defensat que la base d'aquests tancaments ocupa molt espai i que suposa un obstacle per als vianants, i que «feia una sensació de mercantilització privativa de l'espai públic». Així, ha reconegut que la decisió no ha «agradat» entre els restauradors però creu que «facilitarà que la convivència sigui més raonable» a la ciutat.
Jarabo també ha detallat que el canvi s'ha notificat cada vegada que un establiment renovava la seva autorització. La nova ordenança només permet mampares, tests, tallavents i parasols no ancorats al paviment. A més, no es podran situar de manera que formin un tancament o que propiciïn la privatització de l'espai públic o interceptin el trànsit de vianants. Les sancions previstes en l'ordenança varen des dels 100 euros per a les infraccions lleus fins als 3.000 euros en els casos més greus. Si l'establiment sancionat reincideix, l'Ajuntament podrà decretar una suspensió cautelar de l'activitat.
L'ordenança va ser aprovada el juliol de 2018 però es va acordar incloure una moratòria de 18 mesos per a facilitar que els bars, restaurants o cafeteries poguessin adaptar el seu mobiliari urbà. No obstant això, segons ha assenyalat Jarabo, aquesta moratòria no és ampliable, entre altres motius, perquè l'única fórmula per a prorrogar-la seria una modificació de la mateixa ordenança, que suposaria més de sis mesos.
A més, l'Ajuntament preveu realitzar una campanya informativa i està estudiant la possibilitat d'estendre les subvencions que reben els comerços perquè puguin adaptar-se amb ajudes econòmiques municipals.
També a Illes Balears
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
- [VÍDEO] Representen una obra catalanòfoba en un acte sobre discriminacions
- El batle de Petra comercialitza un allotjament turístic gràcies a haver mentit en la Declaració Responsable inicial
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Todo cerrado, todo prohibido, todo desmantelado, todo eliminado. Cuando lo hayamos conseguido, que por cierto falta poco, todos viviremos en la gloria. Un mundo de felicidad nos espera.
A la fi...! Val més tard que mai… però per què els deixaren posar? Si entre bicis, turistes, patinets i tendals,, els pobrets ciutadans a peu, no tenen accés a la ciutat! Si tot acaba de caure pel seu propi pes.
Cap ocupació privada del espai públic!!!