muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Veïnats de Palma demanen a Emaya «que apliqui la normativa que garanteix que els ciutadans tenim el dret de rebre la informació en llengua catalana»

Veïnats del carrer del Jardí Botànic de Palma han denunciat que aquests dies han trobat, penjats a la via pública, uns avisos d'Emaya que anuncien unes obres urgents.
Aquests cartells estan redactats únicament en castellà, cosa que segons expliquen «ens va estranyar ja que tenien els logotips d'Emaya (empresa pública) i de l'Ajuntament de Palma».

Aquest grup de veïnats demana «que s'apliqui la normativa que assegura que els ciutadans tenim el dret de rebre la informació dels organismes públics en la nostra llengua, la catalana».

També recorden que «existeix una normativa que assegura i promou un ús normalitzat del català en la comunicació entre les administracions públiques i els ciutadans».

I citen:

«Decret 49/2018, de 21 de desembre, sobre l'ús de les llengües oficials en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En els articles 15 i 20 s'especifica ben clar que els ciutadans hem de poder rebre les comunicacions, avisos i notificacions en català».
«Reglament de regulació de l'ús de la llengua catalana dins l'àmbit de competència del Consell Insular de Mallorca. En els articles 13, 15, 21 i 22, també hi fa referència».
«El Reglament de normalització lingüística de l'Ajuntament de Palma en el seu article 6 diu: Tots els rètols situats a les vies publiques la col∙locació dels quals sigui de competència municipal, destinats a informar els transeünts i els conductors, seran redactats en català i, si calgués, aniran acompanyats d’un llenguatge gràfic de fàcil comprensió general. S’hi podrà afegir la versió castellana segons els criteris de l’apartat 1 de l’article anterior. Aquesta retolació es farà d’acord amb la normativa que reguli la normalització de la retolació pública».

Els veïnats demanen «l'aplicació de la normativa i que els avisos,
comunicacions i altres informacions que provenguin d'organismes públics estiguin redactats, com a mínim, sempre en català.»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A Mallorca, en català!, fa mes de 3 anys

Poc podem esperar d'una empresa que, després de tants d'anys, és incapaç de normalitzar el seu nom: "Empresa MUNICIPALIZADA DE AGUAS Y ALCANTARILLADO".

Valoració:9menosmas
Per fanatic, fa mes de 3 anys

Gente totalmente normalizada que no entiende el español. Habrá que enseñar rápidamente no sea que sufran morrocotudos problemas por falta de conocimientos lingüísticos (como a mi me ocurre con el chino mandarín). Tampoco podrán leer Ultima Hora, un suponer.

Por cierto, ¿cuántos son?.

Valoració:-8menosmas
Per sa caleta, fa mes de 3 anys

Tota acció serà poca per a que la nostra llengua es vegi implementada per a subsistir. S´ha de seguir endavant les accions cíviques per a la llengua catalana i no parar mai. La nació catalana es mereix això i molt més.

Valoració:12menosmas
Per Toni F., fa mes de 3 anys

Tenim el dret, sí, però falta la voluntat de respectar-lo. Els polítics, malgrat els seus privilegis i sous molt per sobre dels de qualsevol treballador, no treballen per a fer la vida del ciutadà més fàcil i garantir els seus drets constitucionals, bé al contrari, només els preocupa el seu melic i a ell es dediquen. Així ens va, a ells i a nosaltres.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente