algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Actúa denunciarà davant el Defensor del Poble la «passivitat» de Cort davant les galeres

El portaveu d'Actúa a Palma, Guillermo Amengual, es posarà en contacte amb el Defensor del Poble per a denunciar «la passivitat del consistori palmesà i els incompliments de l'actual ordenança de transport de galeres de cavalls».

Segons ha indicat la formació en un comunicat, Amengual traslladarà que els acords signats en els plens municipals «no s'han complert després de més de quatre anys d'espera».

Amengual denunciarà també que el mateix ajuntament «incompleix punts de l'actual i desfasada ordenança en tenir les aturades dels cavalls en zones que estan a la intempèrie i patint les condicions adverses climatològiques».

Un altre dels punts denunciats serà l'aturada del carrer Conqueridor, un carrer en pendent, que «malgrat tenir fins i tot informes veterinaris, tampoc no s'ha realitzat el seu canvi», aprovat per l'Ajuntament.

Des d'Actúa han avançat que, després d'acudir al Defensor del Poble, tampoc no descarten emprendre accions judicials «si Cort no acaba amb el tracte de favor al col·lectiu de les galeres».

«És lamentable l'actuació per part de l'Ajuntament amb l'explotació dels cavalls de les galeres. Se'ls permet absolutament tot el col·lectiu de conductors de les galeres i aquests es riuen del patiment que suporten any rere any els animals. Incompleixen la normativa de transport de galeres, incompleixen les normes de circulació, incompleixen les ordenances de benestar animal i aquí no passa absolutament res», ha declarat Amengual.

El partit ha recordat que aquesta legislatura han mort dos cavalls «en dos accidents evitables» i altres quatre han protagonitzat incidents al sortir desbocats «i posar en perill els ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.