algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
24°

Palma s’adhereix a la xarxa de ‘Ciudades que caminan’

La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres l’adhesió de l’Ajuntament de Palma, mitjançant l’Àrea de Mobilitat, a la xarxa de 'Ciudades que caminan'. L’associació té com a objectiu millorar la situació dels vianants mitjançant la posada en marxa d’iniciatives dirigides a millorar l’accessibilitat universal, la seguretat viària i la cura del medi ambient.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha assegurat que Sevilla ha estat «el model a seguir en aquesta xarxa, llançant diferents iniciatives com mapes que mostren a la gent el temps que es triga en anar d’un punt de la ciutat a un altre, reduint el límit de velocitat dins la ciutat o ampliant els espais per als vianants, per exemple». Unes iniciatives que ja estan en marxa a Palma: «Veníem d’un model que s’havia de reequilibrar en favor del vianant; caminant contribuïm a una ciutat millor», ha assegurat el regidor.

Encara que no estan establerts els terminis d’execució d’aquestes iniciatives, Ferrer ha avançat que ja s’està fent feina al respecte i que les volen dur a terme «el més aviat possible». Abans, però, l’àrea se centrarà en fer campanya de conscienciació per diferents punts de la ciutat: «Serà una campanya molt de barri i de casals».

Entre els principis estratègics de l’associació destaquen els següents:

  • Incrementar la mobilitat integral
  • Dissenyar i gestionar espais llocs per a les persones
  • Millorar la integració de les xarxes per als vianants
  • Reduir el perill d’atropellaments
  • Desenvolupar una cultura del caminar
  • Millorar la sensació i seguretat personal

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Esperança!, fa mes de 4 anys

Des de fa uns anys el vianants, el peatons han vist reduït el seu espai per poder circular sense por a ser envestits per una patí, una bici o patinet. De fet hi ha hagut persones majors víctimes d´un atropellament que han acabat al metge, (costos per a la sanitat) O pitjor, al cementeri.
Convendria que abans d´implantar un costum se n´estudiàs les conseqüències.
Si és per arreglar aquesta situació, benvinga la iniciativa!

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 4 anys

Cuatro años de sueldazo por poner tres parkings de bicis y pintar de rayas amarillas el centro de Palma que, además, luego hubo que borrar.

Priceless.
Para todo lo demás, Aligi.

Valoració:0menosmas
Per Guillem Fullana Vanrell, fa mes de 4 anys

Per què totes les aturades d'autobusos de Palma, encara, no són accessibles per a tothom? La Llei 3/1993, per a la millora de l'accessibilitat fixava el 21 de maig 2008, com a data màxima, per l'eliminació de les esmentades barreres i el 12632 - Reial Decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel que s’aprova el Text Refundit de la Llei General de drets de las persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, també obligava, el 4 de desembre de 2017, com a darrer plaç per fer accessibles els espais públics urbanizats y edificacions existents, tant públics com privats. Les persones usuàries de cadira de rodes, els pares i mares amb cotxets d'infants i les persones grans amb caminadors, també, volem gaudir d'un transport públic i privat accessible per a tothom!
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom

Valoració:1menosmas
Per Bernat, fa mes de 4 anys

"Ciudades que csminan" o "que revientan"?? Perquè mentre no tenguem el mateixos doblers que se'n van a Sevilla per al transport públic a fi de llevar cotxos d'enmig, tot això és fer-se trampes al solitari.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente