La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres l’adhesió de l’Ajuntament de Palma, mitjançant l’Àrea de Mobilitat, a la xarxa de 'Ciudades que caminan'. L’associació té com a objectiu millorar la situació dels vianants mitjançant la posada en marxa d’iniciatives dirigides a millorar l’accessibilitat universal, la seguretat viària i la cura del medi ambient.
El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha assegurat que Sevilla ha estat «el model a seguir en aquesta xarxa, llançant diferents iniciatives com mapes que mostren a la gent el temps que es triga en anar d’un punt de la ciutat a un altre, reduint el límit de velocitat dins la ciutat o ampliant els espais per als vianants, per exemple». Unes iniciatives que ja estan en marxa a Palma: «Veníem d’un model que s’havia de reequilibrar en favor del vianant; caminant contribuïm a una ciutat millor», ha assegurat el regidor.
Encara que no estan establerts els terminis d’execució d’aquestes iniciatives, Ferrer ha avançat que ja s’està fent feina al respecte i que les volen dur a terme «el més aviat possible». Abans, però, l’àrea se centrarà en fer campanya de conscienciació per diferents punts de la ciutat: «Serà una campanya molt de barri i de casals».
Entre els principis estratègics de l’associació destaquen els següents:
- Incrementar la mobilitat integral
- Dissenyar i gestionar espais llocs per a les persones
- Millorar la integració de les xarxes per als vianants
- Reduir el perill d’atropellaments
- Desenvolupar una cultura del caminar
- Millorar la sensació i seguretat personal
Des de fa uns anys el vianants, el peatons han vist reduït el seu espai per poder circular sense por a ser envestits per una patí, una bici o patinet. De fet hi ha hagut persones majors víctimes d´un atropellament que han acabat al metge, (costos per a la sanitat) O pitjor, al cementeri.
Convendria que abans d´implantar un costum se n´estudiàs les conseqüències.
Si és per arreglar aquesta situació, benvinga la iniciativa!