algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Entra en vigor la gratuïtat de l’EMT fins als 16 anys

Aquest primer de gener ha entrat en vigor l’augment de la gratuïtat amb targeta ciutadana i perfil actualitzat fins als 16 anys inclosos per als usuaris de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Aquesta mesura inclou a més els viatges fins a l’aeroport. Fins ara, els menors pagaven 0,67 cèntims quan anaven a l’aeroport o hi sortien. A partir del 2019 ja no han de pagar.

Amb aquesta ampliació es cobreix tota l’educació obligatòria amb l’objectiu de promoure el transport públic entre els més joves mentre duen a terme la seva formació acadèmica per, d’aquesta manera, crear uns hàbits d’utilització que en el futur donin com a resultat un major ús d’aquest mitjà.

Així, l’any 2017 l’EMT registrà un total de 1.199.594 validacions/viatges als autobusos efectuats per joves d’entre 15 i 16 anys durant tot l’any.

D’aquesta manera, a partir del 2019 la gratuïtat passa dels 14 anys fins als 16 anys. Aquesta mesura té per objectiu promoure el transport públic entre els més joves i mentre duen a terme la seva formació acadèmica per, d’aquesta manera, crear uns hàbits d’utilització que en el futur donin com a resultat un major ús d’aquest mitjà.

L’increment que entra ara en vigor ara dóna compliment al compromís d’augmentar de forma progressiva la gratuïtat fins a arribar als 16 anys que s’ha anat aplicant de forma progressiva durant tota la legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.