algo de nubes
  • Màx: 16.39°
  • Mín: 7.61°
16°

Les bosses de plàstic de pagament, una passa en el camí de la seva eliminació

Aquest dimarts se celebra el Dia Internacional lliure de les bosses de plàstic, una data que té com a objectiu conscienciar de la necessitat de reduir l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús i divulgar les alternatives.

Aquesta celebració coincideix enguany amb l’entrada en vigor l'1 de juliol, fa només dos dies, del Reial Decret 293/2018, de 18 de maig, sobre la reducció del consum de bosses de plàstic.

Per aquests motius, per sumar-se a les activitats de conscienciació que se celebren arreu i per informar de les implicacions d’aquesta nova normativa, l’Ajuntament de Palma i els comerciants representats per les entitats PIME, PIMECO i el Gremi d’Artesans, s’hi ha sumat per fer-ne una valoració i recordar les obligacions que comporta el decret.

En qualsevol cas, com recorda Neus Truyol, l’entrada en vigor del decret de les bosses de plàstic, és una bona notícia però no és més que una passa prèvia cap a l’eliminació de les bosses d’un sol ús, l’objectiu pel qual es treballa des de l’Ajuntament. Per aquest motiu també, la campanya de difusió que s’ha rellançat des de l’Àrea d’Ecologia, “Desembossa’t del plàstic”, es fonamenta en la divulgació de les alternatives a les bosses de plàstic: les bosses de roba, de paper o ràfia, la motxilla, senalla, carretó... Jordi Mora, president de PIMEM, ha manifestat també el compromís del sector amb l’eliminació de les bosses i ha informat que el nou decret s’està aplicant ja amb normalitat als comerços.

L’objectiu de la nova normativa no és la venda de bosses ni la recaptació, si no que té la finalitat de dissuadir el consumidor de l’ús de bosses, reduir-ne el consum i promoure les alternatives.

Així doncs, des del passat diumenge 1 de juliol de 2018, està prohibida l'entrega gratuïta als consumidors de bosses de plàstic en els punts de venda, de manera que els comerciants han de cobrar un preu per cada bossa de plàstic que lliurin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.