algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Prop del 70% dels contractes de Cort inclouen clàusules socials, medioambientals i lingüístiques

El 68 per cent dels contractes formalitzats durant els darrers 13 mesos per part de l'Ajuntament de Palma inclouen clàusules socials, mediambientals i lingüístiques. Segons ha assenyalat el batle de Palma, Antoni Noguera, ha assegurat que Cort lidera a escala estatal «una qüestió tan important com que els doblers públics de la gent es destinin a reinserció sociolaboral, millora del medi ambient i a tenir una ciutat més estimada».

«Vull felicitar a la regidoria i deixar clar que som un referent i que això és un abans i un després; que l'Ajuntament hagi canviat en tan poc temps és un orgull», ha manifestat l'alcalde. Dels 35 expedients de contractació que s'han realitzat durant el darrer any a l'Ajuntament, per un import de 19,3 milions d'euros, 23 contractes compleixen les clàusules socials, mediambientals o lingüístiques.

Per la seva banda, la regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha recordat que l'octubre del 2016 es s'implantaren les clàusules socials per respondre al mandat de la Unió Europea en matèria de contractació. Igualment, Jhardi ha aclarit que al novembre es va aprovar la norma estatal que entrarà en vigor el març del 2018. «Aquest Ajuntament es va avançar a la filosofia», ha dit i ha remarcat que «la normativa estableix procediments més simplificats, redueix els contractes menors i reforça l'expedient de contractació mitjançant l'obligació d'incloure un informe que motiva els contractes».

La regidora ha explicat que un dels reptes de la contractació pública és obrir la contractació a les petites i mitjanes empreses posades que són «les que sustenten l'economia de l'Estat». A més, Jhardi ha explicat que el contracte de semàfors de Mobilitat o el de la Cavalcada dels Reis de Participació Ciutadana s'han fet amb lots per primera vegada. Igualment, ha destacat que el contracte de l'IMI «empra una fórmula innovadora com és el diàleg competitiu».

Quant a les clàusules més emprades la regidora ha concretat que han estat la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, la qualitat i responsabilitat fiscal i laboral, mesures de conciliació social i laboral, plans de formació, productes de quilòmetres zero i comerç just i la tendència a escala ambiental de contractar i comprar cotxes híbrids. L'Ajuntament, a més, va constituir aquest dilluns una comissió de clàusules socials per fer un control real de l'execució dels contractes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa mes de 6 anys

ara la resta d'administracions publiques hauríen de seguir l'exemple i fer el mateix .

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente