L'àrea de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de Palma ha proposat oferir a aquelles famílies afectades per l'ordre de desallotjament a Son Banya que no disposin d'un habitatge alternatiu 1.000 euros al mes durant cinc anys, a canvi d'adquirir compromisos com dur els infants al col·legi i entrar en un pla d'inserció laboral del Servei d'Ocupació de les Balears (SOIB). Així ho ha indicat la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, després de la reunió de la Junta de Govern de Cort, en la qual s'ha aprovat la constitució d'una comissió de coordinació integrada per onze àrees municipals per dur a terme el procés de desallotjament.
De les 45 famílies afectades pel desallotjament, 15 poden acollir-se a aquesta oferta per no disposar d'habitatge alternatiu. La previsió del pagament dels 1.000 euros mensuals haurà de veure's reflectida al pressupost de l'any que ve.
Comissió per «erradicar» Son Banya
Integren la comissió sobre el desallotjament de Son Banya les àrees de batlia; Benestar i Drets Socials; Infraestructures i Accessibilitat; Seguretat Ciutadana; Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne; Ecologia, Agricultura i Benestar Animal; Igualtat, Joventut i Drets Cívics; Economia, Hisenda i Innovació; Sanitat i Consum; Mobilitat i Turisme; Comerç i Treball. Aquesta comissió es reunirà cada mes i planteja que en un termini de tres anys cal «erradicar» Son Banya. El projecte planteja la intervenció de diferents regidories perquè el procés sigui «el més eficient possible».
«És molt important tenir clar que erradicar Son Banya és un projecte municipal i per això es constitueix aquesta comissió presidida pel batle», ha dit Borràs. La regidora ha explicat que els precedents en altres llocs recomanen la coordinació i la implicació general, atès que davant imprevists cal «prendre decisions de forma immediata» no ho pot fer una sola regidoria.