«Una senyora gran assídua del vehicle privat i un infermer jove que no té cotxe. El jove decideix acompanyar la madona al metge en autobús mentre li explica els avantatges del transport públic». Aquest és l’eix central de la peça de microteatre que els actors Clara Ingold i Jose Artero representaran durant tota aquesta setmana als busos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), al metro i al tren. El guió és de Xisco Rosselló i l’activitat s’inclou dins de la Setmana de la Mobilitat.
Les actuacions no s’anuncien, són sorpresa. La parella d’actors es mourà per diferents línies de l’EMT, del metro i del tren per «sorprendre als usuaris i generar una situació còmica que acaba amb informació sobre el transport públic», segons el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer. «Ens permet llançar un missatge sobre allò que estam treballant aquesta Setmana de la Mobilitat: volem conscienciar la ciutadania que una nova mobilitat és possible», ha explicat Ferrer. Per al regidor, «si fem un esforç tant des de les administracions com des de la ciutadania serà possible assolir una ciutat menys congestionada i contaminada».
L’actriu Clara Ingold ha destacat que l’obra «és una peça breu amb un grau elevat d’interacció perquè es tracta d’un entorn on la gent no està acostumada a veure teatre». «Tal vegada al principi pot generar desconfiança, d’aquí la importància d’interactuar directament amb la gent», ha assegurat Ingold.
El director general de Mobilitat i Transports del Govern, Jaume Mateu, ha afirmat la necessitat de «mostrar a la gent quins són els avantatges del transport públic rompent mites». «Canviar de mobilitat és canviar de ciutat, ajuda que la ciutat sigui més humana», ha dit Mateu.
Genial, en aquest sentit, el tuit d'El PI: «Per fomentar el transport públic les "microactuacions" han de ser bons autobusos, freqüències, parades en condicions i bones tarifes»