algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

S'aprova el mapa de la zonificació del renou de Palma per reduir la contaminació acústica

L'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres el mapa de zonificació acústica de la ciutat, una eina per planificar mesures per limitar els nivells de renou de diferents activitats, infraestructures i serveis en funció de la zona. Així ho han anunciat la portaveu de l'equip de govern, Susanna Moll, i la tinent de batle d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, durant la roda de premsa posterior a la reunió de la junta.

L'àrea d'Ecologia ha habilitat un web en el qual la ciutadania podrà consultar la documentació sobre la zonificació i fer aportacions. Segons ha indicat la regidora Neus Truyol, l'eina permet que l'Ajuntament prengui mesures per reduir la contaminació acústica a Palma. «Des de l'any 2007 s'havia aprovat la llei estatal i l'Ajuntament no l'havia desenvolupat; nosaltres en aquesta legislatura hem aprovat el mapa de renous, el pla d'acció i la zonificació acústica», ha dit. A més, el mapa de zonificació permetrà, segons la regidora, «conèixer la realitat acústica de Palma» i establir objectius. Com a exemple, Truyol ha esmentat el cas de les Avingudes, on el mapa de renous els indica que és necessari reduir la contaminació acústica per passar a un màxim de 65 decibels, quan ara es troba en 70 o 75 decibels.

En aquest sentit, el pla d'acció de renous en el qual treballarà l'Ajuntament haurà d'incloure «moltes mesures vinculades al tràfic». Segons el consistori, el 95 per cent dels renous provenen del tràfic rodat, per la qual cosa cobren importància «les accions per conscienciar a la ciutadania i les empreses». Així mateix, aquesta eina possibilita establir un llindar de renou en funció de la ubicació de les activitats. Per exemple, per poder instal·lar un bar s'establirà un llindar de soroll diferent depenent de si se situa en un polígon o en una zona residencial.

Finalment, el mapa de zonificació acústica és un dels documents necessaris per tramitar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). La zonificació acústica que s'ha aprovat avui divideix el territori segons els usos predominants a cada zona de Palma: ús residencial, industrial i serveis públics, recreatiu i d'espectacles (hostalatge, oficines o serveis, comercial, esportiu i recreatiu), ús terciari diferent dels anteriors, ús sanitari, docent o cultural o ús lligat a sistemes generals d'infraestructures de transport, a més d'espais naturals que requereixin especial protecció. Després de l'aprovació aquest dimecres per part de la junta, la proposta serà elevada al ple municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El barri de SA LLOTJA queda esclòs com sempre?, fa mes de 6 anys

El barri de SA LLOTJA queda esclòs com sempre? Perquè no serà perquè no hi hagin denúncies diverses per part dels pocs veïnats que encara quedem dins el barri denunciant el renou permès per l'ajuntament de Palma juntament amb la policia local. Això mitjançant la seva política permissiva de deixar obrir restaurants indiscriminadament basant-se amb la "declaració d'intenciones" que no és més que una presa de pèl perquè permet a qualsevol corrupte reincident, obrir locals transgredint les ordenances. I no només els restauradors, sino el deixar convertir allò que en teoria és un barri residencial, convertir-se en un polígon d'oci. Deixant les motos pasar, així com les furgonetes (el poc moment tranquil que són els matins, el barri s'ocupa de furgonetes de repartiment. És un fàstic i un frau que l'ajuntament faci l'ull gros a aquest problema, només deixant-se comprar pels quatre empresaris corruptes que controlan aquest barri.

Valoració:2menosmas
Per MM, fa mes de 6 anys

Pens que les motos i busos son els que causen mes soroll dins avingudes. Hi ha motos, supòs que estàn 'trucades' i el soroll és insoportable (s'haurien de posar mesures exemplars). He viscut a Barcelona i Londres, a cap de les dues ciutats he notat tant soroll de trafic com a Palma, al manco a les zones residencials.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente