muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
15°

La setmana de la Mobilitat omplirà Palma d'activitats lúdiques i gratuïtes per a tothom

La Setmana Europea de la Mobilitat omplirà des d'aquest divendres Palma d'activitats lúdiques i gratuïtes per a tots els públics amb el lema 'La ciutat sostenible guanya espai per a tothom'. El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Joan Ferrer, juntament amb el director general de Mobilitat del Govern, Jaume Mateu han presentat el programa de la Setmana Europea de la Mobilitat. «Aquesta ja serà la tercera setmana que organitzam, de la primera setmana vàrem quedar entre els tres finalistes a escala europea i rebérem una distinció a Brussel·les, l'any passat quedàrem entre els 10 finalistes», ha recordat Ferrer. «El nostre premi és sobretot aconseguir que els ciutadans facin una reflexió i es plantegin una forma diferent de moure's», ha afegit.

Com a punts forts, Ferrer ha destacat que la línia 2 de l'EMT serà gratuïta durant tota la setmana i ha explicat que enguany com a novetat important s'ha programat «microteatre en marxa», actuacions sorpresa de microteatre que tendran lloc als busos de l'EMT, als metros i als busos interurbans del TIB. Ferrer també ha explicat que la ciutadania podrà plantejar preguntes durant aquests dies a través del web tufaspalma.cat.

Un altre de les novetats serà la presència d'un photo-call al vestíbul de l'Estació Intermodal per fer-se fotos i compartir-les al Twitter participant en un sorteig de regals. Mateu ha explicat que amb aquesta proposta es vol animar a la gent a «interactuar» a través de les Xarxes Socials. Des del Govern també s'impulsa l'activitat 'Puja al TIB' amb animació. «Estam en un moment molt interessant per la mobilitat, estam posant les bases del canvi de model», ha dit Mateu que ha destacat la importància d'aquesta Setmana. «El nostre objectiu és canviar hàbits i convèncer a la gent de que una altra manera de moure's és possible», ha dit.

Rutes a peu o en bici per conèixer Palma
El programa inclou també diferents rutes guiades amb bicicleta que permetran conèixer millor el patrimoni de ciutat:

-Diumenge dia 17 a les 10 hores des de la plaça de Cort sortirà la Ruta guiada amb bicicleta "Les murades de Palma" a càrrec de l'historiador Joan Mas

-Dilluns dia 18 des de les 19:30 hores des de la plaça de la Reina arrencarà la passejada nocturna a peu a càrrec del programa de ràdio Font de Misteris.

-Dissabte 7 d'octubre: Roda barris: nova gimcana amb bicicleta que començarà a les 10:30 a la plaça d'Espanya i sorteig de premis.

PARK (ing)DAY

Aquest divendres dia 15 el programa arrencarà amb l'activitat PARK (ing)DAY amb el que les entitats ciutadanes poden transformar unes places d'aparcament en espais públics i recreatius. Les ubicacions ja estan disponibles via la web www.mobipalma.mobi

-Dissabte, dia 16, se celebra la gran diada de la Mobilitat amb jocs, esports i música al carrer Unió, entre el Teatre Principal i la font de les Tortugues.

Com en altres edicions també se celebraran tallers de manteniments de bicicletes (dimarts dia 19 de setembre a Son Moix a les 18 hores i dimecres dia 20 a les 18 hores a la plaça París) i una exposició sobre el cotxe elèctric donant la possibilitat a tots els públics de provar-ho que tindrà lloc a l'aparcament de l'antiga estació intermodal al carrer Eusebi Estada, 54.

Dia Europeu sense cotxes

Pel que fa a dia 22, Dia Europeu sense cotxes, enguany no es podrà aparcar a tota la zona ORA de Palma (llevat de residents i vehicles autoritzats) i els aparcaments dissuasius seran gratuïts (c/Manacor, sa Riera, i Marquès de la Sènia).

Ferrer ha explicat que aquest també és un «plat fort» del programa. «Totes les ciutats europees intenten desterrar els cotxes al menys un dia a l'any», ha dit. «És un dia de reflexió intensa i per això prohibirem aparcar a totes les zones ORA sense excepció posant una alternativa que són els aparcaments dissuasius i les línies 6, 10, 24 i la línia 2 que seran gratuïtes», ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.