nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Cort demana el tancament nocturn de les operacions aèries a Palma

L'Ajuntament de Palma ha remès aquest dilluns, 21 d’agost, una carta al Ministeri de Foment i a Aena en la qual ha exposat les demandes municipals en relació a la gestió i planificació de l'Aeroport de Palma, entre les quals es troba el tancament nocturn de les operacions aèries (de 23.00 a 06.00 hores) per reduir impactes socials i ambientals.

Segons ha detallat Cort en un comunicat, des del Consistori se sol·licita l'elaboració d'un nou Pla Director que tingui com a objectiu la reducció dels moviments aeris, dels sorolls i de la contaminació i que es revisi cada vuit anys.

Així mateix, demanen una revisió del mapa de sorolls i que aquest tingui en compte les mesures actuals i reals de sorolls, les puntes de soroll i la seva concentració durant els mesos de temporada alta, sense diluir el seu impacte en tots els mesos de l'any. Igualment, es proposa a AENA que apliqui mesures de reducció de la contaminació atmosfèrica i de la contaminació lumínica, així com que es desenvolupin mesures de desenvolupament d'energies renovables i d'estalvi energètic.

L'escrit també recull la demanda municipal de reinversió de part del benefici de la gestió de l'aeroport en les localitats i territori de l'àrea d'influència de la instal·lació.

Des de l'Ajuntament han defensat que la planificació aeroportuària es faci a partir d'ara amb l'objectiu de reduir els impactes que genera l'increment continu d'operacions i d'arribada de passatgers. Al juliol, a l'espera de les dades d'agost, s'han superat per primera vegada els 4 milions de passatgers en un mes, s'ha arribat a les 28.970 operacions (un 5,2% més que el juliol de 2016) i s'ha superat el rècord d'operacions en un dia amb les 1.115 de dia 29 de juliol.

En la carta, Truyol expressa la seva voluntat de col·laborar amb els responsables de l'Aeroport de Palma per avançar cap a aquests objectius, de la mateixa forma que ja s'està col·laborant amb AENA en qüestions com l'estalvi de l'aigua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel M, fa mes de 6 anys

L'aeroport de Palma no te un problema de gran quantitat de tràfic nocturn que justifiqui una mesura tant restrictiva, amb consequencies que podrían ser molt greus per la conectivitat de l'illa. Te sentit demanar la restricció d'operacions nocturnes en función de la categoría de la aeronau, la revisión dels plans de creixement, dels estudis d'impacte amb criteris mes exigente etc. Pero demanar el tancament de les operacions en horari nocturn con si aixó dos un aeroport continental qualsevol es un desgavell.

Valoració:0menosmas
Per I per a quan el mapa de soroll del barri de Sa Llo, fa mes de 6 anys

I per a quan el mapa de soroll del barri de Sa Llotja? Perquè després de diverses denúncies de l'associació de veïnats amb proves sonomètriques, s'ho han passat pel folre de....
Comencem per aplicar les ordenances al centre com l'esmentat barri i posar ordre a locals que no tenen llicència de restauradors i deixar ja de prendre el pèl al pocs ciutadans que encara resistim, no se sap fins a quan!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente