muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

Les festes 'holi' poden ocasionar problemes respiratoris

@UH

L'Ajuntament de Palma ha recordat, en una carta enviada a entitats i associacions veïnals, que les festes 'holi' no estan autoritzades en espais públics de la ciutat per problemes de seguretat, sanitat i neteja per motius tècnics. És per això que diverses àrees de Cort treballen per fer possible aquestes celebracions el 2018 amb un model que minimitzi els problemes. I, pel que fa a les festes d'aigua, només s'autoritzen les festes on l'aigua ha estat comprada pels organitzadors.

Les festes 'holi'

Aquest tipus de festa consisteix a llançar pols tintat de diferents colors a l'aire. Explica Cort que, quan cauen, aquest tipus de pols s'aferra molt al paviment. A més, afegeix que «aquests residus no es poden netejar de forma manual i als espais on se sol·licita la celebració de festes holi no hi poden accedir els vehicles de neteja que es requereixen per retirar-los de forma adequada i tornar l'espai al seu estat original. En una ocasió en què es va realitzar una festa Holi al parc de la Mar, es va fer molt malbé el paviment de marès».

Sanitat

«La pols en suspensió d'aquestes celebracions pot ocasionar problemes respiratoris, i s'ha plantejat la necessitat que seria convenient comptar amb una ambulància medicalitzada» s'explica des de l'Ajuntament. Per això, diverses àrees municipals treballen en la creació d'un protocol d'actuació que permeti dur a terme aquestes festes a partir de 2018 amb criteris i condicions que minimitzin aquestes problemàtiques.

Les festes amb aigua

A conseqüència de la sequera d'aigua al Nord de Mallorca, l'Ajuntament insisteix a «no baixar la guàrdia en pràctiques d'estalvi i el consum responsable d'aquest bé escàs». Per aquest motiu no s'autoritza cap festa amb aigua on aquesta estigui subvencionada. Per tant, només s'autoritarà quan l'aigua sigui comprada pels organitzadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaqui, fa mes de 5 anys

A jo ja m'ho pareixia, que tanta pols a l'aire no podia anar massa bé per respirar.

Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 5 anys

Especialment si aquestos viatges es fan en avió, que contamina i encalenteix un munt s'atmosfera. Més val fer sa volta al món a l'estil d'en Phileas Fogg, per exemple, a poc a poc i bona lletra

Valoració:1menosmas
Per Rossend, fa mes de 5 anys

Entre festes d'aigua, compra d'articles inútils, urbanització del territori, acumulació de residus i viatges estivals (si no viatges no ets ningú), ens estam berenant els recursos de dues o tres generacions. Arribarà a tenir raó el científic que va anunciar que abans de 100 anys l'espècie humana haurà d'abandonar aquest planeta?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente