nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

Cort duplica la inversió per a la prevenció del moscard tigre respecte a l'any passat

Aquest dijous s’ha presentat al parc infantil de Son Moix Negre l’inici de la campanya de prevenció del moscard tigre, que té lloc entre els mesos de maig i setembre i que suposa una inversió de 55.000 euros amb un programa que atendrà les necessitats de tota la població de Palma.

El programa d’enguany preveu un tractament molt específic als col·legis i centres de Salut i Unitats Bàsiques com a espais prioritaris i també a la resta de barriades. Una de les novetats d’enguany és que el programa incorpora xerrades informatives orientades a veïns i a associacions de barriades i també a gestors de finques per tal d’assessorar a totes les finques de Palma que tenen molts de jardins.

En aquest sentit el tècnic d’equip de prevenció de plagues, Alberto Chordà, ha explicat que el moscard tigre cria a espais d’aigua molt petits i per això enguany es farà una formació específica perquè els veïns i veïnes contribueixin a la prevenció als espais privats. «L’Ajuntament fa tractaments preventius al 100% d’embornals i altres hàbitats a espais municipals; a la vegada enguany informarem a la gent perquè faci accions que evitin que aquest moscard proliferi a espais privats», ha explicat i ha recordat que el 80% del moscard tigre cria a espais privats i ho fa a espais d’aigua molt petits.

Nova concessió per a prevenir les plagues

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín ha explicat que el moscard tigre «no té fronteres» i ha recordat l’aposta de l’equip de govern per a lluitar contra les plagues. «Ahir aprovarem a Junta de Govern el plec per a la nova contractació del servei de plagues per un import de 55.000 euros; duplicam la quantitat de l’any passat i aquest esforç s’ha de reconèixer», ha dit. La regidora ha explicat que a més els plecs obligaran a l’empresa a donar tot tipus de serveis i no es jugarà amb les rebaixes. «No volem rebaixes en salut pública», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.