Cort presenta les conclusions de les I Jornades Stop Racisme
L'àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma vol elaborar un pla de prevenció i eradicació del racisme, que redactaria la regidoria en col·laboració amb les entitats de la xarxa Stop Racisme.
Així ho ha anunciat l'Ajuntament després de presentar aquest dimarts a la xarxa Stop racismes les conclusions de les I Jornades Stop Racisme, que es van dur a terme del 22 al 24 de març
El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha defensat que la xarxa antiracista «ha de créixer encara més i continuar treballant de manera coordinada per avançar cap a l'eradicació del racisme i la xenofòbia».
Actualment integren la Xarxa Stop Racisme (xarxa de Serveis i el Fòrum d'entitats) 26 entitats, sis d'elles de nova incorporació després de la celebració de les jornades.
Per treballar en l'eradicació del racisme i la xenofòbia, s'han destacat dos punts: «és un àmbit de treball incipient en les diverses disciplines d'abordatge» i que el camí iniciat amb el projecte Stop Racisme -la creació de la Xarxa de serveis, el Fòrum d'entitats i la realització de les jornades- «és positiu i s'ha de treballar més en aquest sentit», incrementant la participació i les actuacions vinculades al projecte.
Una de les principals línies d'actuació que s'han plantejat a partir de les jornades és generar confiança per incrementar el nombre de denúncies. En aquest punt, les conclusions remarquen «la necessitat d'oferir una imatge més propera de l'administració, especialment, de la policia i altres cossos i forces de seguretat; d'apoderar a les víctimes i donar a conèixer drets i deures i d'incidir en la mediació intercultural».
També aposten per facilitar la trobada, l'intercanvi i el coneixement entre persones de diferents cultures; incrementar la formació a professionals que han de prestar atenció i de forma transversal a tots els serveis per adaptar-se a la realitat intercultural; i abordar l'atenció des del treball en xarxa i la coordinació dels serveis.
En concret, les conclusions demanen crear un servei «gran i molt dotat», un protocol d'actuació comuna entre tots els serveis d'atenció, un registre compartit per a la recollida de casos, elaborar una guia de recursos i una altra de bones pràctiques i «fonamentar molt bé» les denúncies
També a Illes Balears
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- Aquests són els municipis de les Balears al top 100 de demanda de lloguer
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
- [VÍDEO] Representen una obra catalanòfoba en un acte sobre discriminacions
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.