cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

El Pi Palma insta el batle a presentar l’auditoria sobre l’estat de la flota d'autobusos «que va prometre l’any passat»

La formació critica que es continuïn cremant autobusos sense que el consistori presenti un pla d’actuació garantista

el-pi.com | Picasa

El Pi Palma ha criticat aquest diumenge que l'Ajuntament no revisi els contractes de manteniment dels autobusos de l'EMT, una flota «antiga» i «insuficient» per al servei que ofereix i ha instat el batle de Palma, José Hila, a donar a conèixer els resultats de l'auditoria externa que el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, «va prometre» l'any passat sobre el servei de manteniment de l'EMT.

En aquest sentit, des de la formació han assenyalat que el fet que aquest dimarts s'incendiés un vehicle a l'autopista amb més d'un milió de quilòmetres recorreguts posa de manifest «la perillositat dels autobusos amb els que cada dia es desplacen milers de persones sense que l'Ajuntament posi mesures més contundents i efectives».

Així doncs, han indicat que el també president de l'empresa municipal va anunciar que es contractaria un servei mecànic i tècnic extern i independent per detallar en quin estat es troba la flota i la comissió de govern va aprovar revisar els contractes de manteniment el setembre de l'any passat, però, asseguren, mai s'han fet públics els resultats.

D'altra banda, han explicat que l'actual servei de l'EMT va ser adjudicat l'any 2000 pel Partit Popular a l'empresa que en aquest mateix any els va vendre la flota. A més, el PI ha apuntat que el 2008 es va anunciar també una auditoria després de cremar-se un altre autobús que «mai es va fer pública».

Finalment, han afegit que tot i que el consistori ha obtengut un crèdit per comprar 95 autobusos entre 2017 i 2020, en acabar l'any 2020, la meitat de la flota continuarà tenint una antiguitat superior als 15 anys, ja que només es renovarà el 53 per cent de la flota actual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.