algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Els 10 ambients més lúdics de Palma

Cafeteria Parabellum.

Tot i que els clàssics es resisteixen a abandonar les nostres taules i prestatgeries, els jocs de taula han evolucionat molt des dels anys 90, arribant a convertir-se en un objecte comercial de masses com qualsevol altre. Es tracta de nous models de joc importats de països molt diversos, com ara el Japó o Alemanya, que han sabut adapatar-se a la globalització i als nous mercats d’oci d’una forma molt ràpida. Així, avui dia podem gaudir d’una gama molt diversa pel que fa a temàtica, jugabilitat, nombre de jugadors, disponibilitat lingüística...

Pel que fa als jocs de taula en català, diversos webs de productes en la nostra llengua ofereixen alguns models des de fa anys, però molts d’ells han estat més enfocats als infants que no pas als adolescents i adults. Actualment l’oferta és immensa, amb marques especialitzades i dissenyadors i creadors emergents als Països Catalans, que han donat un gir revolucionari als jocs de taula al nostre territori.

Algunes marques, com ara Devir, han obert tota una línia de jocs en català que inclouen els més venuts i populars del moment a nivell internacional. Al País Valencià, per exemple, Enric Aguilar Almodóvar, nascut a Dénia i llicenciat en Comunicació Audiovisual a Barcelona, ha creat un dels jocs més populararitzats en el darrer any: La Fallera Calavera. Apostant pel català i reivindicant frases del refraner popular, aquest joc és tot un exemple d’actualització lúdica i cultural.

La capital mallorquina també ha experimentat un gran avanç en aquest camp, no només amb la venda de jocs (ja que sempre hi ha hagut botigues o grans magatzems on comprar-ne) sinó amb l’augment de locals que permeten jugar als jocs més actuals i de renom internacional. A continuació, deu locals de Palma que et permeten jugar i conèixer nous jocs i jugadors/es:

  1. Parabellum (Carrer Bisbe Rafael Josep Verger, 6, Palma): possiblement tenen la col·lecció de jocs de taula més grossa de l’illa (+200), tots jugables gratuïtament en un ambient lúdic i amistós. Disposa d’una petita botiga, i una activitat continuada pel que fa a tornejos i competicions lúdiques.
  2. Cafè Al Vent del Món (Carrer del Marquès de la Fontsanta, 82, Palma): gran col·lecció de jocs clàssics, en un ambient relaxat i amb música jazz. Té un petit escenari per a actuacions i una decoració basada en postals, fotografies i anotacions de gent d’arreu del món.
  3. Cafè Bar Akelarre (Carrer Illa de Xipre, 33, bx., Coll d’en Rabassa): no disposa d’una gran quantitat de jocs, però permet jugar unes dames o un parxís en un ambient tranquil i agradable. Llonguets, pa amb oli i amanides.
  4. La Forja Vinkinga (Carrer Pou, 8, Palma): variada col·lecció de jocs, ambient friki en una taberna especialitzada en cerveses d’importació i hidromel, tapes i pa amb oli, tot acompanyat de música heavy.
  5. Cafè Barroco (Carrer de Margalida Caimari, 17, Palma): hipnosi, màgia, humor i una gan col·lecció de jocs. Creps i cerveses d’importació.
  6. Bar Sense Món (Carrer Can Armengol, cantonada de Jaume II, Palma): lectura i intercanvi de llibres, música i una decoració vintage, en un local que també obri la porta als jugadors que volen dur els seus jocs. Especialitat en cuina vegana i conegut pels batuts i sucs naturals.
  7. Molta Barra (Carrer del Pes de la Farina, 12, Palma): un local conegut per les seves tapes, cerveses i per ser punt de troba de la Ruta Martiana, on també s’hi pot jugar a jocs de taula o llegir algun dels llibres de viatges que s’hi exposen
  8. El Ancla (Carrer Virgili, 38, Can Pastilla): un local decorat exòticament i amb una extensa carta. També disposa d’una gran quantitat de jocs clàssics.
  9. Mtg Cronos (Carrer Reis Catòlics, 166, Palma): un local petit però amb taules grosses que ocupen pràcticament tot l’espai, més dedicat als jocs de cartes, com ara Magic. Realitza tornejos obert a tothom contínuament.
  10. Ludicón (Carrer del Marquès de la Fontsanta, 76, Palma): aquest local és l’únic que no es tracta de cap bar o cafeteria, es tracta d’una botiga de jocs de taula amb prestatgeries plenes, on potser el propietari et convide a un cafè mentre t’aconsella i t’explica qualsevol dubte que puguis tenir sobre aquest món. Aquesta botiga també disposa de taules de jocs, on poder conèixer i provar les novetats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fidenciet, fa mes de 7 anys

Una entrada molt interessant! Nosaltres anam al Parabellum ;)

Valoració:0menosmas
Per Tolo, fa mes de 7 anys

Una feina prou difícil intentar fer arribar a sa gent es jocs de taula, a un moment i dins un món que casi tots es "jocs" i en bona part, ses distraccions en general, giran dins es món i es cobtinguts d'internet i ses noves tecnologies.
Pot parèixer anacrònic invertir per posar dins es mercat nous jocs de taula.
Però pot ser bona idea com article de regal, regal que se ferà servir un parell de cops i acabarà adornat s'estanteria. Com tantes app's de mòbil, generalment gratis, que queden per dins es mòbils i que ningú recorda que té.
Per cert, ès ben curiós que un lloc com aquest que se diu DBalears i que proclama "Parlam com tu" no faci cap mostra, ni tan sols mínima o testimonial, des nostro parlar.
Jo diria sense cap dubta que es d'aquest "medi de "comunicació" més que "xerrar com noltros" mos volen fer "parlar com ells".

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente