cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Actes cívics i reivindicatius per commemorar el 31 de desembre

Prop d'un centenar d'actes cívics i reivindicatius es faran enguany per commemorar el 31 de Desembre com a Diada de Mallorca.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

lladre,

segons

na

"Bel".

Valoració:-25menosmas
Per El capitan, fa mes de 7 anys

Estimats senyors independentistes catalans i balears. Vostès tenen que fer com en Rajoy, es a dir no fer res de moment. D’aquí a uns 30 anys, Castella la Vella, que es la nació que manté a Espanya com una sola nació, demanarà la seves independència , ja que dirà, que si som europeus això es suficient i que ells son una nació etc, en aquest moment totes les nacionalitats d’Espanya i Europa arribaran A LA SEVA INDEPENDENCIA. A les escoles de Castella la Vella, els mestres nacionalistes actualment, ja mentalitzen a l’alumnat que de cada dia pensa menys en Espanya i mes en Castella com a la seva veritable nació.

Valoració:28menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Miquelingo
Jo per aui veig molts de sudamericans pura raça inca, maya , azteca etc , ets espanyols en deixaren de vius al manco per llevor
Es catalans no deixaren un almohade viu, varen haver de pagar es soldats per tirar es morts fora de ses murades de pudor que hi havia dins sa ciutat

Valoració:19menosmas
Per Miquelet, fa mes de 7 anys

El 12 d´Octubre és la festa dels feixistes commemorant la massacre més gran d´escanya, i segurament també la més important a nivell mundial.
Als fatxes escanyols els agrada commemorar la sang.
Tots ells estan mentalment tarats, i no és bo estar an el seu costat.

Valoració:7menosmas
Per El capitan, fa mes de 7 anys

Pensin estimats illenc, que la conquesta Aragonesa-Catalana va produir: esclavitud, morts, desplaçats, robatoris, eliminació per la força de la religió dels altres, intolerància, inquisició, feudalisme, xenofòbia, destrucció de la cultura local. ¿els i recorda lo que esta passant actualment?, pensen que això es te que celebrar?.

Valoració:15menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:6menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

La apoteosis del separatismo catalanista, hasta que en unas nuevas elecciones se les ponga en su sitio. Pueden quedarse su fiesta para ellos solitos.

Valoració:5menosmas
Per Guillem, fa mes de 7 anys

Des de el punt de vista únicament historiogràfic, ningú nega que aquesta data fou un fet cabdal i trascendent. I si els historiadors diuen que és la festa civil més antiga d'Europa, no ho discutiré.

Ara bé, Tots aquests fets fets objectius per a mí no són arguments a bastament per a "conmemorar" el que va ocórrer a aquesta data de 31/12/1229: una jornada de sang, exterminis, neteja ètnica, etc, etc. A nos ser que els historiadors m'ho desmenteixin.

Les curses de bous, la tauromàquia, també són molt antigues. Malgrat això, avui en dia són de cada vegada més questionades ja que no es justifica des de la perpectiva de la sensibilitat "normal" d'una persona del segle XXI.

Per tant, no puc entendre que es celebrin aquests fets i més igual en nóm de qué es facin. (cristiandat, catalanitat, etc). Una total incongruència fer una ofrena floral a un personatge que va causar un extermini quasi total de la població que hi havia. Igual que els Reis Catòlics, igual que els Borbons al segle XVIII. I molts de republicans fent ofrenes a un rei... en fi.

Cadascú que faci el que vulgui però jo no faig ofrenes florals a CAP criminal de guerra, sigui rei, president o lama, de qualsevol bandera. Totes les banderes són murs.

Valoració:6menosmas
Per de asco, fa mes de 7 anys

Fiesta celebrando una invasión de los bárbaros del norte, a sangre y fuego donde mataron, asesinaron y robaron a miles de mallorquines.

¿Es esto lo que celebráis?

Valoració:15menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

Efectivament. És una de les festes més antigues d'Europa, i ho serà srmpre,.per molt que remuguin els fatxes amargats perquè a la seva Història falsa, només se la creuen alguns molt beneits.

Valoració:-28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente