algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
18°

Més de 60 voluntaris retiren 340 kg de residus del Carnatge

Jornada de neteja en el Carnatge. | Ajuntament de Palma

Aquest dissabte s'ha realitzat en el Carnatge una jornada de voluntariat en la qual més de 60 persones han treballat retirat residus de la zona litoral, les antigues pedreres i les bateries de costa. En total han retirat uns 340 kg, classificats en diverses fraccions (vidre, envasos, rebuig i voluminosos).

La jornada ha començat a les 10.00 hores a la zona Carnatge més propera a Can Pastilla, on s'han congregat els més de 60 voluntaris participants. Després de la benvinguda per part de la regidor d'Ecologia, Neus Truyol, i l'explicació de les tasques a realitzar, els voluntaris han distribuït en tres grups i s'han dirigit a les zones de treball amb borses, sacs, guants i altres utensilis per a la neteja.

Famílies

Un dels grups, formats bàsicament per famílies amb nens petits, ha treballat a la zona litoral: la platja i la zona rocosa propera. Altres dos grups han retirat residus de les antigues pedreres de marés, on s'ha trobat més deixalles, especialment residus voluminosos (matalassos, una cadira, etc.).

El quart grup ha estat netejant l'interior de les bateries anti-aèries de la zona, on s'acumulaven nombrosos residus. Després de gairebé dues hores de treball han transportat els residus en el lloc indicat, on s'ha comprovat si la classificació feta era correcta i s'han acabat de separar uns altres.

Una vegada seleccionats s'han pesat les diverses fraccions i s'han quantificat els residus recollits: 35 kg d'envasos, 20 de vidre, 70 de voluminosos i 215 de deixalla. Un camió de Emaya ha retirat els residus per transportar-los als llocs indicats per a cada fracció.

Taula informativa

Al llarg de tot el matí també s'ha instal·lat en el mirador una taula informativa, jocs sobre residus i un taller de tast d'aigua de mar. Així mateix, una vegada finalitzada la neteja, l'historiador Pere Galiana ha realitzat un itinerari guiat per explicar els principals elements patrimonials i la història d'és Carnatge.

Neus Truyol ha valorat molt positivament la jornada, tant per la retirada de residus com pel bon acolliment i l'àmplia participació de voluntaris. Aquesta acció forma part d'un pla de treball de l'Ajuntament de Palma per recuperar aquest tram de litoral de la badia, l'únic del terme de Palma sense urbanitzar, pels seus valors naturals i patrimonials.

Recentment Emaya ha netejat zones de l'interior des Carnatge retirant enderrocs i amiant. Així mateix s'han instal·lat cartells, s'ha delimitat la zona de protecció de les dunes i s'han senyalitzat les àrees de lliure circulació de gossos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 7 anys

No Yuan, cap ni un. Es castellans eren tots tocant es coeons en aquest foro.

Valoració:0menosmas
Per JAN, fa mes de 7 anys

NO hi veig cap hoteler, ni cap quiri, ells només deixen merda.

Valoració:5menosmas
Per yuan, fa mes de 7 anys

Seguro que entre los voluntarios no había ni un castellano...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente