algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Cabeza: «Els voluntaris eviten sacrificis a Son Reus cada mes»

Cabeza considera que «l'ideal seria que Son Reus fomentés les adopcions». | Son Reus

El Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus, que va entrar en funcionament a l'agost de 1976, compleix aquest dijous 40 anys. La gossera, gestionada per l'Ajuntament de Palma, ha deixat enrere la taxa de sacrificis pròpia d'èpoques anteriors, si bé segons l'Associació 'Peluditos de Son Reus' «encara no aconsegueix potenciar l'adopció dels animals que hi resideixen».

Menys sacrificis

El coordinador de Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma, Josep Maria Rigo, ha afirmat que «Cort vol donar-li la volta a la imatge dels sacrificis i ha aconseguit reduir el nombre d'eutanàsies: aquesta tècnica es va aplicar a 52 cans el 2015».

Rigo recalca que a Son Reus «no se sacrifiquen animals mentre hi hagi espai» i que l'eutanàsia es practica «per evitar l'amuntegament i l'internament perllongat». D'aquesta manera, el coordinador assegura que «alguns animals porten més de 100 dies albergats», encara que la llei permet sacrificar-los si porten més de 21 dies a la gossera.

Peluditos de Son Reus insisteix en l'adopció

La secretària de l'associació Peluditos de Son Reus, María José Cabeza, ha assenyalat que «hi hauria sacrificis cada mes si no fos pels voluntaris, perquè que el treball que hauria de fer el centre el fan els voluntaris i les associacions».

El web és incomplet

En aquest sentit, Cabeza considera que «l'ideal seria que Son Reus es dediqués a fomentar les adopcions i tingués els mitjans necessaris per poder publicar la situació de la gossera i dels gossos». També afirma que Cort «tan sols té una pàgina on publica els gossos que estan en adopció i detalla les seves característiques» però que «l'important és donar publicitat als animals perquè les persones puguin conèixer-los».

Per això la secretària considera que Cort «tan sols penja al web la foto de cadascun i quants dies porta al centre. És necessari trobar la manera d'apropar els gossos a les persones».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.