cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Port Mayurqa nou macroprojecte a Palma amb ofertes d'oci «per a tota la família»

El conseller d'Intu-Eurofond, Salvador Arenere, ha presentat aquest dimarts el projecte de Port Mayurqa, un centre d'oci i entreteniment que preveu situar-se a Palma, en una zona propera al camp de l'Atlètic Balears, amb una superfície de 180.000 metres quadrats, i que preveu crear uns 3.000 llocs de feina.

«No tenim res a veure amb un centre comercial convencional, aquest centre suposa fer un pas més», ha afirmat Arenere en explicar totes les característiques del centre que disposarà de spa, zona d'esquí, de skate, una zona per fer surf, i fins i tot, un llac navegable.

El que es busca és una experiència «per a tota la família», amb una zona dedicada completament als nins i també zones de compres i restauració, on hi haurà espais dedicats en exclusiva a la gastronomia balear i àmplies terrasses amb vista al llac.

A més, hi hauria una gran sínia, sales de cinema, un amfiteatre que podria albergar concerts i també un jardí botànic i un aquari en el qual es podrà «nedar amb els peixos».

Preguntat per la situació a Palma respecte a l'obertura de grans superfícies, Arenere ha destacat que des d'Intu, la companyia responsable de la posada en marxa del centre han fet «tot» el que els han dit, han mantengut reunions amb la presidenta del Govern, Francina Armengol; el batle de Palma, José Hila; el vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló; i a tots els ha semblat «bé» la proposta.

Però, en aquest mateix sentit, Areneres ha recordat que els seus projectes no són a curt termini, sinó que es preveuen de cara a un període de «llarg termini». Així, el pas següent serà mantenir reunions amb l'Ajuntament per poder obtenir la llum verda pel projecte.

Així mateix, ha destacat que els sindicats UGT, CCOO, així com l'Associació Hotelera de Palma i la Federació Hotelera de Mallorca, han signat la seva adhesió a favor del projecte, que comptarà amb una inversió privada propera als 500 milions d'euros.

Intu ha destacat que ha mantingut, des de la fase inicial del projecte, reunions amb tots els partits, associacions, col·lectius i entitats perquè coneguin la proposta i puguin participar en ella.

Port Venècia a Saragossa com a referència
Durant la presentació, la companyia ha explicat que el 2012 varen inaugurar Port Venècia, un referent en oferta d'oci a nivell estatal, i que compta amb més de 18 milions de visitants a l'any.
Sota aquest model neix el projecte de Port Mayurqa, que vol convertir-se en un dels principals atractius turístics de la illa.

En aquest sentit, el director general de Intu-Eurofond, Ian Sandford, ha destacat que, per exemple, a Anglaterra no existeix res semblant i que al turista anglès li resultaria interessant agafar un avió per gaudir de l'oferta d'oci del centre, la qual cosa afavoriria el turisme i l'economia local.

Tot això, sota l'objectiu de «desestacionalizar l'oferta» de turisme i, a més, donar «ocupació estable», segons ha concretat Areneres, qui també ha recordat que Intu té una sèrie de principis i compromisos mediambientals, perquè els seus projectes creïn noves oportunitats, millorin el valor inversor i augmentin el retorn social i mediambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Endimoniat, fa mes de 7 anys

No el faceu!
No hi anirem mai i el boicotarem tant com podrem.
A Mallorca ja no es pot construir res més, només rehabilitar (i això és molta de feina!)

Valoració:2menosmas
Per fav, fa mes de 7 anys

Totalment a favor de'n Xesc:
Ens estan venent que pel turisme tot val amb la promesa de llocs de feina: cambrers, operaris per recullir fems (amb tot el meu respecte davant aquests col·lectius). Si bé no és en absolut cap xoio, tot el contrari, estem asumint el paper de servidors de multinacionals que fan el negoci, no paguen a penes perquè, a més, tributen a Luxemburgo a taxes irisòries i només creix l'empleament no qualificat, per estudiants seria ideal, si bé tampoc hi ha molta promoció de l'educació.
A pocs anys vista veig aquesta illa i concretament barris com Sa Llotja de Palma, aglomerats d'aparthotels mesclats amb micro pisos pels "curritos" que se pensen que se mengen el mon amb una merda de lloc de feina que per quan se donen compte ja amb quaranta anys ja ni tan sol són capaços d'estudiar, ni per fer el batxillerat.
Un autèntic imperi pels quatre hotelers i empresaris d'oci que se forren a costa de fotre a tota la ciutadania

Valoració:9menosmas
Per es lo que hi ha, fa mes de 7 anys

No me cuadra de ninguna manera. ¿De dónde saldrá el agua para el estanque?. Este proyecto hubiese estado mejor en ses fontanellas, cerca del mar.

El iluminado de turno, que nunca faltan, dice que esto será para los "madrileños". ¿Y no puede ser para otras personas?. Manía persecutoria.

Nos quejamos cuando otros vienen a hacer cosas, pero los mallorquines siempre detrás de la roca y que fracasen los otros. Repito: no me cuadra.

Valoració:-5menosmas
Per No som estúpids, fa mes de 7 anys

Han de promere llocs de feina. Però de fora vendran a ocupar-los. El que ells veuen és el sesu negoci. De la resta, se´n foten. Ells fotran al camp amb les butxaques plenes i ens deixaran la merda.

Valoració:19menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Aquesta noticia fa potera. Cream llocs de feina per cambrers I res mes pq els madrilenys venguin a lestiu a passar-ho be I mentrestant els nostres fills universitaris hauran de fugir per tenir una feina digna acord amb la seva formacio I tot aixo fins quan?

Valoració:21menosmas
Per Diana, fa mes de 8 anys

És què no se sap crear feina amb projectes dignes? Serà un somni quan veiem un titular de l'estil: "El nou projecte tal d'investigació a les Baleares crearà tants de llocs de treball, i obrirà les portes per l'intercanvi de coneixement a nivell internacional...". D'altra banda, no entiendo lo de "augmentar el retorn mediambiental". ¿Qué retorno? Veo retorno cuando se reforesta un bosque, por ejemplo, o cuando... Por lo demás, sólo veo acciones irreversible contra el medio ambiente. No es que sea esto el proyecto más contaminante del mundo, pero ¿retorno?, retorno sí que no.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente