algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Els ajuntaments de Palma i Eivissa són els únics que compleixen la Llei de transparència

La doctora Ángeles Durán ha concretat que dels 22 ajuntaments analitzats amb més de 10.000 habitants, «només Palma i Eivissa compleixen la Llei de Transparència» | CESAG

Les dades de l'informe «Comunicació i periodisme per a la participació ciutadana en el seguiment i avaluació de la gestió de governs locals», elaborat  pel CESAG a la Comunitat autònoma, mostren que els ajuntaments aprovats en transparència són els de Palma, Eivissa, Santa Eulària des Riu, Calvià i Maó.

En una roda de premsa, la doctora Ángeles Durán ha concretat que dels 22 ajuntaments analitzats amb més de 10.000 habitants, «només Palma i Eivissa compleixen la Llei de transparència».

Les dades també assenyalen que tres consistoris més compleixen el 50% dels indicadors: com Santa Eulària des Riu, Calvià i Maó. Pel que fa a la resta, 17, un 78% del total, «suspenen en transparència informativa».

Els indicadors de l'anàlisi

Els 52 indicadors tracten aspectes com els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius, la informació de la gestió dels recursos econòmics, la informació sobre el municipi i les eines oferides per a la participació ciutadana en el control democràtic.

Transparència dels partits

Pel que fa al percentatge de compliment de criteris de transparència per partits, el PSIB presenta una mitjana del 48% (amb nou batlies); el PP, una mitjana del 41% (amb cinc batlies); MÉS, una mitjana del 37% , amb cinc batlies i El PI, una mitjana del 19%, amb dues batlies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.