algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

El Govern, a favor que el nom de la capital sigui Palma i no Palma de Mallorca

El Govern, a favor que el nom de la capital sigui Palma i no Palma de Mallorca.

Arxiu

El Consell de Govern s'ha mostrat aquest divendres a favor de canviar el nom de la capital mallorquina perquè es digui 'Palma' en lloc de 'Palma de Mallorca', tal com ha proposat l'Ajuntament.

Segons el portaveu del Govern, Marc Pons, el Consell de Govern ha acordat manifestar el seu criteri favorable a la presa en consideració i tramitació de la Proposició de llei de modificació de la Llei de derogació de l'article 1 de la Llei 6/2012, de 6 de juny, de modificació de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma de Mallorca.

La iniciativa farà que se substitueixi en el títol i ha tot el text de la Llei la denominació de Palma de Mallorca per Palma. La Mesa del Parlament, en la sessió del dia 24 de febrer de 2016, va admetre a tràmit aquesta proposició de llei presentada per l'Ajuntament de Palma. També va acordar que sigui tramitada pel procediment d'urgència.

El canvi de la toponímia realitzat el 2012 per substituir el nom oficial de la ciutat va ser defensat per Isern per garantir una «major i millor identificació», encara que va ser durament criticat per l'oposició que va assegurar que no existia justificació històrica per modificar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Es pi, fa mes de 6 anys

Si a Balears sempre li han dit Palma, doncs Palma. Que no vinguin els castellanufats a dir-nos com en diem de les coses ni com hem de xerrar.

Valoració:7menosmas
Per Juan, fa mes de 6 anys

Que manera de perder el tiempo,K mas da ,Palma o Palma de Mallorca¡¡¡¡¡Que nivel ¡¡¡¡ de politicos.

Valoració:1menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 6 anys

El nom de la capital de Mallorca és Mallorca. Igual que el nom de la capital d'Eivissa és Eivissa.

Valoració:7menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 6 anys

Y porque no vuelven al nombre que le pusieron los romanos, estamos hartos que estos procatalinos no le devuelvan a la capital de la isla el nombre originario.

Valoració:1menosmas
Per Es suis, fa mes de 6 anys

Una tocada mes de coions d'Espanya. Si se confonen amb varies Palmas, ido que hi posin esment. Sa nostra capital es Palma. Punt. Que han de venir de fora a canviarmos es nom de sa capital.

Valoració:11menosmas
Per Hummmmmmmmmmm!, fa mes de 6 anys

Per això sap els números de les IPs

Valoració:4menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Hi ha per exemples vàries ciutats que se diuen València i també en hi ha una a França (que li han posat Valence).
Però a la capital del País Valencià, segur que no tenen 00 de posar-li València de València, per no fer menys a València de Alcántara i altres valències canyís bastant males d´emprendre.

Valoració:10menosmas
Per A siiiii?, fa mes de 6 anys

Ha, ha, ha, ha!

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 6 anys

En España hay varias ciudades que empiezan con "Palma", por eso se le dio el nombre de "Palma de Mallorca", al objeto de evitar confusiones. El magnífico periodista de Última Hora Pedro Prieto creo recordar que hace unos años hizo un recorrido por las otras Palmas del territorio nacional.

Valoració:-2menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 6 anys

A ver si hay huevos de cambiar el nombre en el aeropuerto de Palma de Mallorca

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente