cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
16°

Les pensions de les Balears se situen a la coa de l'Estat Espanyol

Segons l'estudi, un 20% de la població major de 64 anys es troba en risc de pobresa; el 25% de les llars espanyoles depenen de les pensions del seu majors per subsistir i la pobresa energètica afecta a més de 7 milions de persones. | Arxiu

La pensió mitjana de Balears és 71 euros inferior que la mitjana estatal i la de viduïtat se situa a 59 euros per sota la mitjana, segons l’Informe de l’Observatori Social de les Persones Majors 2015 que ha presentat la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO.

Tres dades de precarietat

La Formació ha destacat la «situació de precarietat» que revela l’informe. Segons les dades, gairebé un 20% de la població major de 64 anys es troba en risc de pobresa; el 25% de les llars espanyoles depenen de les pensions del seu majors per subsistir i la pobresa energètica afecta a més de 7 milions de persones, la qual cosa causa prop de 7.000 defuncions per malalties derivades.

A més, en matèria de dependència, les cures als dependents per part dels seus familiars (majorment dones) se situen al 68% a les Balears.

El model productiu
La quantia de les pensions està en relació directa amb el model productiu, segons denuncia la Formació, caracteritzat «per una mà d'obra intensiva de baixa qualificació; temporalitat en la contractació i salaris baixos».

A més, «els efectes de la crisi han incidit de forma negativa en el benestar dels nostres majors, com les retallades en sanitat, el copagament i el lent desenvolupament de la Llei de Dependència». El major nombre de residències privades que públiques a Balears també incideix directament en aquesta situació precària, com ha ressaltat CCOO.

El secretari general de CCOO Balears, José Luis García, Julián Gutiérrez; el secretari general de la Federació Estatal de Pensionistes i Jubilats, Julián Gutiérrez, i la secretària general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Balears, Rafaela García, han presentat aquest dijous les principals conclusions d'aquest informe.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per estúpido, fa mes de 8 anys

Otro que dice tonterías. Muchos trabajadores han cobrado y, probablemente, siguen cobrando en negro porqué les conviene. El negro, como es natural, no cotiza a la Seguridad Social pero tampoco tiene retenciones (I.R.P.F.). O sea que aquí defrauda uno y el otro.

Cuando se tienen 30 o 35 años no se piensa en la jubilación. Parece que no va a llegar nunca. Y llega.

Valoració:-2menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Si, Més ´en mereixen. Sobre tot, perquè han votat sistemàticament partits polítics que han deixat que els empresaris explotin i enganin als seus treballadors en les cotitzacions de la Seguretat Social.
I també perquè la part de la quota patronal, és molt elevada. Si els governants de l´estat s´haguessin inventat un altre impost destinat, al fons de pensions però que no es calculàs sobre les nòmines dels treballadors, no hi hauria tant de frau que al final, paguen els que no en tenen cap culpa.
Connivència entre empresaris i polítics. Res de nou baix de la capa del sol i que tampoc pareix que canvii en un futur proper, dissortadament.

Valoració:-2menosmas
Per estúpido, fa mes de 8 anys

No digas bestialidades sin sentido, pero cargadas de maledicencia. Se cobra en relación a lo que se ha cotizado y los años en alta. Aquí y en Villabotijo de Abajo.

Valoració:0menosmas
Per MÉS SE'N MEREIXEN, fa mes de 8 anys

No votau PPSOE? No voltau espanya? Idò tassa i mitja!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente